HomeŠTO GOVORI RUKOPIS?
Tužiteljstvo dovelo grafologa u klupu za svjedoke kako bi dokazalo vjerodostojnost potpisa Nasera Orića na dokumentima koje je predložilo na usvajanje

Naser Orić na sudjenju u TribunaluNaser Orić na sudjenju u Tribunalu

Da bi dokazalo vjerodostojnost dokumenata koje je ponudilo kao dokaz protiv Nasera Orića, tužiteljstvo je danas kao svjedoka izvelo holandskog grafologa (stručnjaka za rukopis) koji je zaključio da je značajan dio potpisa na tim dokumentima “vrlo vjerojatno” Orićev, odnosno da nije falsificiran.

Tužiteljstvo je prvog dana sudjenja, prošle sedmice, ponudilo na usvajanje 263 dokumenta koje su njihovi istražitelji zaplijenili u štabu Armije BiH u Tuzli ili su ih dobili od vlasti Republike Srpske. Sadržaj tih dokumenata zasad nije otkriven, no radi se o zapovijedima i drugim vojnim dokumentima. Orićevi advokati osporavaju vjerodostojnost većine tih dokumenata ocjenjujući da dio njih dolazi iz “sumnjivih izvora”. Izmedju ostalog, advokati tvrde da su Orićevi potpisi na nekim dokumentima falsificirani.

Grafolog Alphonsus Vagel/Alfonsus Fahel je sporne potpise usporedjivao s potpisom koji je nesumnjivo Orićev te zaključio da je većinu spornih dokumenata “vrlo vjerojatno”, a dio njih “moguće”, potpisao sam optuženi. Kod odredjenih dokumenata kopije su bile previše loše da bi grafolog mogao dati bilo kakvo mišljenje.

Svjedočenje holandskog eksperta nastavit će se u utorak, kad će ga ispitivati obrana Nasera Orića.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 208

ŠTO PRE U HAG: Optuženi poziva na predaju svoje "ratne drugove"
VOJSKA ILI GLADNI CIVILI: Da li je Orić vodio napad ili potragu za hranom?
PRITVOR ILI PRIVREMENA SLOBODA: Dopuštena žalba Čermaka i Markača
OPSTRUKCIJA PRAVDE: Miloševićeva igra na "sve ili ništa"