HomePOVUČENA OPTUŽNICA PROTIV ADMIRALA MILANA ZECA
Sudija Amin El Mahdi odobrio je danas tužilaštvu Haškog tribunala da povuče optužnicu protiv vice-admirala Milana Zeca

Sudija Amin El Mahdi odobrio je danas tužilaštvu Haškog tribunala da povuče optužnicu protiv vice-admirala Milana Zeca, bivšeg načelnika štaba Devetog vojno-pomorskog sektora Jugoslovenske ratne mornarice. Zajedno sa generalom Pavlom Strugarom, vice-admiralom Miodragom Jokićem i kapetanom Vladimirom Kovačevićem, Milan Zec je bio optužen za opsadu i razaranje Dubrovnika od 1. oktobra do 31. decembra 1991.

Tužilaštvo je, kako se navodi u odluci koja je danas posle podne objavljena u Tribunalu, tražilo dozvolu da povuče optužnicu pošto je u dodatnoj istrazi utvrđeno da su dokazi kojima trenutno raspolaže protiv Milana Zeca ipak nedovoljni da bi se pred sudom dokazala njegova krivica. U odluci se navodi da tužilaštvo može Zeca da ponovo optuži za ista ili druga dela, ukoliko u nastavku istrage dođe od novih dokaza o njegovoj odgovornosti.

Sudija El Mahdi je, ujedno, povukao nalog za hapšenje Milana Zeca, koji je prošle godine uručen vlastima u Beogradu i Podgorici. Dvojica optuženih sa "Dubrovačke optužnice" - general Strugar i admiral Jokić - su se dobrovoljno predali i u međuvremenu su, do početka suđenja, oslobođeni iz haškog pritvora. Četvrti optuženi, kapetan Vladimir Kovačević zvani "Rambo", je i dalje na slobodi.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 113

MASAKR ILI BOMBARDOVANJE: Ko je pobio zatvorenike Dubrave
ZLOČIN U SELU BILJANI: Kako je Husein Čajić preživio strijeljanje
TRIBUNAL - TURISTIČKA ATRAKCIJA: "Karta više" za suđenje Slobodanu Miloševiću
"RAZMJENA" NA KORIĆANSKIM STIJENAMA: Živi za žive, a mrtvi... zna se
SVEDOCI KOJI NE PRAŠTAJU: Žrtve ne prihvataju žaljenja i objašnjenja optuženog