HomePREMLAĆIVANJA I UBOJSTVA U LOGORU KERATERM
Na suđenju za zločine u prijedorskim logorima, svjedočio bivši zatočenik Keraterma koji je optužio Zorana Žigića za sudjelovanje u zlostavljanjima

Zoran Žigić u sudnici TribunalaZoran Žigić u sudnici Tribunala

Bivši zatočenik logora Keraterm svjedočio je danas na suđenju za zločine u prijedorskim logorima. Zaštićeni svjedok A.E. iz sela Kozaruše, bio je svjedok premlaćivanja i ubojstava u kojima je, kako je rečeno, sudjelovao Zoran Žigić - jedan od petorice optuženih na ovom suđenju.

Uz četiri bivša zapovjednika u logoru Omarska, na optuženičkoj klupi nalazi se i Žigić koji je optužen da je ulazio sva tri logora na području Prijedora da bi zlostavljao zatočene Bošnjake i Hrvate. Prema iskazu svjedoka A.E. Žigić je u Keratermu sudjelovao u premlaćivanju jednog od zatočenika kojima je bio namijenjen "posebni tretman" i koji je umro od posljedica tog premlaćivanja. Tijelo prebijenog Emsuda Bahonjića bačeno je na otpad keramike, rekao je svjedok dodajući da su na taj otpad izbacivana i tijela drugih ubijenih zarobljenika, koja bi kasnije bila odvožena kamionom.

Inače, početak današnje sudske rasprave kasnio je sat i pol zbog odbijanja Žigića da iz pritvora dođe u sudnicu.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 22

SUĐENJE ZA OMARSKU I KERATERM: Svjedočenje žrtava seksualnog nasilja u logoru Omarska
SUĐENJE KORDIĆU I ČERKEZU: Sudski poziv bivšem zapovjedniku HVO, generalu Milivoju Petkoviću
TRIBUNAL: Del Ponte traži formiranje specijalnih snaga za hapšenje optuženih
SUĐENJE ZA GENOCID U SREBRENICI: General Krstić optužuje generala Mladića i njegov "kninski klan"