HomeSUTRA ŽALBA TUŽILAŠTVA NA PRESUDU HARADINAJU
Žalba tužilaštva u predmetu trojice bivših zapovednika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) biće podneta sutra, najavila je predstavnica za štampu tužilaštva Olga Kavran

Olga Kavran, predstavnica za štampu tužilaštvaOlga Kavran, predstavnica za štampu tužilaštva

"Tužilaštvo će se žaliti na presudu u postupku protiv Ramuša Haradinaja, Idriza Balaja i Lahija Brahimaja", saopštila je predstavnica za štampu tužilaštva Olga Kavran. Najava žalbe biće podneta sutra, tačno mesec dana od izricanja prvostepene presude.

Presudom Pretresnog veća od 3. aprila ove godine Haradinaj i Balaj su oslobođeni svih optužbi za otmice, zatočavanja, mučenja i ubistva srpskih, albanskih i romskih civila a Brahimaj je proglašen krivim za dva slučaja okrutnog postupanja i mučenja i osuđen je na šest godina zatvora.

Pod optužbama da su vršili pritisak na zaštićenog svedoka optužbe da odustane od svedočenja na suđenju bivšim zapovednicima OVK, prošle sedmice su se pred sudijom Tribunala pojavili bivši kosovski ministar za kulturu, omladinu i sport Astrit Haraćija/Haraqija i njegov saradnik Bajruš/Bajrush Morina. Obojica su se izjasnili da nisu krivi za nepoštovanje suda i zadržani su u pritvoru Tribunala.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 363

ODBRANA JADRANKA PRLIĆA: Podjelu Bosne je nudio Izetbegović, a ne Tuđman
DOZVOLA ZA UBIJANJE: Stanišić i Simatović izvan zakona a u službi Miloševića
PRITISCI I ŽALBE - Slučaj Ramuša Haradinaja nastavlja se na dva koloseka
ZAVRŠNE REČI - Okončano prvo "makedonsko suđenje" Haškog tribunala