HomeNEMAČKI NOVINAR U SKOPSKOM HOTELU
Svedočenjem Branislava Dimitrova odbrana Ljubeta Boškoskog ukazuje na nelogičnosti u svedočenju nemačkog novinara Franca Jozefa Huča koji je u junu ove godine tvrdio da je odseo u hotelu Dal Met Fu u Skoplju 12. avgusta 2001. godine. Po Dimitrovu, direktoru hotela, Huč je bio u hotelu od 22. do 31. avgusta te godine

Branislav Dimitrov, svjedok odbrane Ljubeta BoškoskogBranislav Dimitrov, svjedok odbrane Ljubeta Boškoskog

Nemački novinar Franc Jozef Huč/Franz Josef Hutsch je u junu prošle godine, svedočeći u dokaznom postupku optužbe, tvrdio da je 12. avgusta 2001. godine video ulazak policijskih jedinica u Ljuboten, leševe ubijenih meštana i premlaćivanje tridesetak makedonskih Albanaca na jednom policijskom punktu. Za te zločine se terete bivši ministar makedonske policije Ljube Boškoski i Johan Tarčulovski, komandant policijskih rezervista koji su, po optužnici, bili angažovani u napadu.

Huč je, između ostalog, tvrdio i da je tog 12. avgusta 2001. odseo u hotelu Dal Met Fu u Skoplju, i da je u njemu ostao narednih nedelju dana. Takođe je tvrdio da je 12. avgusta uveče, u hotelskom restoranu, video ministra Boškoskog. Da bi osporili tvrdnje nemačkog novinara, branioci su na klupu za svedoke pozvali direktora pomenutog hotela, Branislava Dimitrova. U pisanoj izjavi datoj braniocima, Dimitrov je naveo da je Huč došao u hotel tek 22. avgusta 2001. i zadržao se u njemu do kraja meseca.

Zajedno sa izjavom svedoka u dokaze je uvedena i "Knjiga stranih gostiju" u kojoj su zabeleženi Hučovi podaci, kao i računi koji potvrđuju da je platio boravak u hotelu za period od 22. do 31. avgusta. Dimitrov je rekao da se podaci stranih gostiju proveravaju u policiji kao i da se boravak stranih gostiju svakodnevno iznova evidentira.

Branislav Dimitrov je poslednji svedok odbrane Ljubeta Boškoskog. Prethodno je završeno ispitivanje Đoka Popovskog, pomoćnika ministra policije za finansije i logistiku koji je u unakrsnom ispitivanju potvrdio da su neki od rezervista koji su od makedonskog MUP dobijali naknadu, imali krivične dosijee. Imena rezervista su navedena na spisku od 40 osoba koji je odbrana Boškoskog dala svedoku kako bi proverio da li su te osobe zaista bile u rezervnom sastavu. Svedok kaže da niko od njih nije primao platu u MUP a da su neki dobijali naknadu kao pripadnici rezervnog sastava.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 356

"VEĆI MUSLIMANI": Civilne i vjerske vlasti naklonjene mudžahedinima
DOVOLJNO DOKAZA: "Srebreničkoj sedmorki" ostaju sve tačke optužnice
ŠEŠELJEVA STRATEGIJA: Optužbe su najbolja odbrana
POGREŠNA ANALOGIJA: Martiću ipak nije suđeno za paljevinu Rajhstaga
POJAČANJE: Nove sudije za nova suđenja