HomeHARADINAJEV BRANILAC OPTUŽUJE SVEDOKE
Branilac prvooptuženog Ramuša Haradinaja još jednom demonstrirao izuzetnu informisanost o svedocima tužilaštva i njihovim bližim i daljim rođacima. Optužio je Gorana Vlahovića da je 1998. godine "učestvovao u vršenju nasilja i odmazde nad albanskim stanovništvom" u okolini Dečana

Goran Vlahović, svjedok na suđenju Ramushu Haradinaju, Idrizu Balaju i Lahiju BrahimajuGoran Vlahović, svjedok na suđenju Ramushu Haradinaju, Idrizu Balaju i Lahiju Brahimaju

Pošto je svedok optužbe na suđenju trojici bivših komandanata OVK Goran Vlahović ponovio navode svog brata Milojice koji je juče svedočio o otmici i ubistvu njihovih roditelja iz sela Gornji Ratiš kod Glođana, usledilo je unakrsno ispitivanje u kojem je branilac Ramuša/Ramush Haradinaja izneo niz teških optužbi na svedokov račun. Tvrdio je da je Vlahović kao rezervni policajac u aprilu i septembru 1998. godine učestvovao u više zločina nad Albancima u selima oko Dečana.

Iznoseći pred svedoka niz detaljnih podataka o njemu i mnogim njegovim rođacima, branilac Ben Emerson/Emmerson je prvo tvrdio da je ovaj u aprilu 1998. godine bio prisutan kada su pripadnici jedne srpske paravojne jedinice iz kolone izbeglica izdvojili, pretukli i ubili Albanca Ahmeta Sokolaja.

Branilac je, kao i juče u ispitivanju Goranovog brata Milojice Vlahovića, tvrdio i da su njih dvojica u septembru 1998. godine sa nekolicinom svojih rođaka pljačkali albanska sela u okolini Dečana i pretukli Šabana Sadrikaja, starijeg Albanca iz sela Dašinovac. Sve ove navode svedok je odbacio, a pošto za tvrdnje koje je samouvereno iznosio, Emerson nije ponudio nikakav dokument kojim bi svoje navode potkrepio, rasprava je tim odgovorom svedoka zavšena.

Svedok je negirao i navode da je 1998. godine imao bilo kakve veze sa policijom, mada je taj deo iskaza ostao upitan, pošto je njegov brat juče tvrdio da od četvorice braće Vlahovića samo on, Milojica, nije bio rezervni policajac.

Emerson praktično nije imao pitanja o ubistvu svedokovih roditelja Milke i Milorada Vlahovića koje je navedeno u 9. i 10. tački optužnice protiv Ramuša Haradinaja, Idriza Baljaja/Balaj i Lahija Brahimaja.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 315

SARAJEVSKA KONZERVA: Haški susret generala zaraćenih strana
UHODANA PRAKSA: Kako su kopane masovne grobnice u Srebrenici
NA MJESTU ZLOČINA: Kanadska istraga o masakru u Stupnom Dolu
NEZGODNO SUSJEDSTVO: Upoznavanje sa "komšijom" Haradinajem
ŽALBA VISOKOG RIZIKA: Kako odbraniti Krajišnika uprkos njemu samom