HomeZELENOVIĆ SE IZJASNIO DA NIJE KRIV
Bivši policajac optužen za silovanja i mučenja bošnjačkih devojaka i žena u Foči 1992. godine izjavio se da nije kriv ni po jednoj od 14 tačaka optužnice. Takvim izjašnjavanjem ispunjeni su uslovi za pokretanje postupka za prepuštanje Zelenovićevog predmeta Državnom sudu u Sarajevu, gde se već sudi dvojici njegovih suoptuženih: Radovanu Stankoviću i Gojku Jankoviću

Dragan Zelenović u sudnici TribunalaDragan Zelenović u sudnici Tribunala

Bivši fočanski policajac Dragan Zelenović se danas, na trećem pojavljivanju pred sudijom Tribunala, izjasnio da nije kriv ni po jednoj od 14 tačaka optužnice koje ga terete za silovanja i mučenja zatočenih bošnjačkih devojaka i žena u Foči 1992. godine. Ta dela se u optužnici kvalifikuju kao zločini protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja.

Na prvom pojavljivanju pred Tribunalom, 13. juna ove godine, Zelenović je rekao da ne razume optužnicu i iskoristio je pravo da izjašnjavanje odloži za 30 dana. Kada je juče ujutro ponovo izveden pred sudiju Orija/Orie, optuženi je tražio da se izjašnjavanje odloži, pošto se još nije sastao i konsultovao sa svojim izabranim braniocem, advokatom iz Beograda Dragoslavom Ognjanovićem, inače jednim od bivših pravnih savetnika Slobodana Miloševića. Pošto je Ognjanović u međuvremenu stigao u Hag i sastao se sa klijentom, Zelenović se jutros treći put pojavio pred Tribunalom i konačno izjasnio da nije kriv.

Takvim izjašnjavanjem, ispunjeni su uslovi za pokretanje postupka za prepuštanje Zelenovićevog predmeta Državnom sudu u Sarajevu, gde se već sudi dvojici njegovih suoptuženih: Radovanu Stankoviću i Gojku Jankoviću.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 287

SREBRENICA, III ČIN: Sedam najodgovornijih bez trojice još odgovornijih
DOKAZI OPTUŽBE: Obrazac kosovskih zločina
MUČIONICA I KLAONICA: Zatočeništvo u logorima Herceg Bosne
DOKAZI ODBRANE: Martić se brani totalnim poricanjem