HomeOBUSTAVLJEN POSTUPAK PROTIV DUŠKA JOVANOVIĆA
Nakon što se glavni urednik podgoričkog dnevnika "Dan" javno "posuo pepelom", Pretresno veće na zahtev tužilaštva obustavilo postupak koji je protiv njega pokrenut pod optužbom za nepoštovanje suda

Dušan Jovanović u sudnici TribunalaDušan Jovanović u sudnici Tribunala

Pretresno veće Tribunala obustavilo je postupak protiv Duška Jovanovića, glavnog urednika podgoričkog dnevnika "Dan", protiv kojeg je u aprilu prošle godine podignuta optužnica za nepoštovanje suda.

Jovanović je optužen zbog otkrivanja identiteta zaštićenog svedoka K-32 koji je u julu 2002. svedočio na sudjenju Slobodanu Miloševiću. Svedok se pred sudom predstavio kao Bošnjak iz Crne Gore a govorio je o zločinima čiji je očevidac, kao pripadnik Vojske Jugoslavije, bio 1998. i 1999. na Kosovu.

Postupak je obustavljen na zahtev tužilaštva, nakon što je 22. marta ove godine u dnevniku "Dan" objavljena izjava u kojoj Duško Jovanović prihvata punu ličnu i profesionalnu odgovornost za objavljivanje identiteta zaštićenog svedoka i kršenje naloga Tribunala. U toj izjavi, objavljenoj istovremeno i na srpskom i na engleskom jeziku, Jovanović je, kako se navodi u danas objavljenoj odluci Pretresnog veća, izrazio žaljenje zbog štete koju je njegov postupak mogao da nanese zaštićenom svedoku i ostvarivanju pravde.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 188

GENOCID: Pravo ime za srebrenički masakr
MASAKR U KRAVICI: "Vakcinacija" se vrši ubijanjem
PRESUDA U AVGUSTU: Završeno suđenje Radoslavu Brđaninu
KOMANDNA ODGOVORNOST: Šta su zapovednici "znali ili morali da znaju"
ORGANIZOVANO I BEZOBZIRNO: Kako su stradale Savska, Bijela i Drvena?
SICG PROTIV NATO: Tri "vruća krompira" Beograda u Hagu