HomeODVJETNICA ODBIJA OPTUŽBE O NEPOŠTIVANJU SUDA
Optužena za nepoštivanje suda, Milka Maglov tvrdi da nije znala za zaštićeni status svjedoka optužbe s kojim se sastala dok je pripremala obranu Radoslava Brdjanina.

Milka Maglov, odvjetnica koja je radila u timu obrane Radoslava BrđaninaMilka Maglov, odvjetnica koja je radila u timu obrane Radoslava Brđanina

Milka Maglov, odvjetnica koja je radila u timu obrane Radoslava Brdjanina, danas se izjasnila da se ne osjeća krivom za nepoštivanje suda. Ona je optužena za "pokušaj zastrašivanja ili utjecanja na svjedoka" koji je trebao svjedočiti za optužbu na sudjenju Brdjaninu, te za otkrivanje identiteta i prebivališta tog zaštićenog svjedoka.

Brenda Hollis, bivša tužiteljica koja u ovom slučaju nastupa kao "prijatelj suda", navela je na današnjem saslušanju da spomenuti zaštićeni svjedok, inače žrtva zločina, živi kao povratnik u sredini koja je "neprijateljska prema osobama koje na Tribunalu svjedoče protiv Srba." Svjedok tvrdi da se, nakon posjete Milke Maglov, osjetio izložen pritisku i bojao se prijetnji. Brenda Hollis tvrdi da je Maglov, u vrijeme spomenute posjete svjedoku, znala da je on imao zaštićeni status i da se njegov identitet i prebivalište ne smiju otkrivati javnosti.

Milka Maglov, medjutim, navodi da u vrijeme tog sastanka, krajem 2001. godine, nije znala da je ta osoba imala zaštićeni status, odnosno da nije uopće znala da se radi o budućem svjedoku tužitelja. "Ja sam razgovarala s njim da vidim da li bi pristao biti svjedok obrane", objasnila je Maglov. "Razgovarali smo u prijateljskoj atmosferi...Mislim da nije doživio neprijatnosti zbog toga, osim činjenice da ga je ta posjeta uznemirila."

Saslušanje - koje se odvija pred Raspravnim vijećem koje vodi sudjenje Radoslavu Brdjaninu, bivšem predsjedniku Kriznog štaba Autonomne regije Krajina - trajat će nekoliko dana tokom kojih će "prijatelj suda", a potom i Maglov, pozvati svjedoke i uložiti dokumente kroz koje će nastojati poduprijeti svoja stajališta u vezi optužbe za nepoštivanje suda.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 180

DOGOVOR NA "NAJVIŠEM NIVOU": Kako je "nameštaj" iz Srbije prelazio Drinu
"VUKOVARSKA TROJKA": Suđenje za masakr u Ovčari tek sljedeće godine
OBIČNO NEPOZNATE PALIKUĆE: Dan kada je gorela Guča Gora
OGRANIČAVANJE DUBROVAČKE ŠTETE: Odbrana osporava nalaze eksperta UNESCO
"DUŠEVNE PATNJE" U SUDNICI: Novi advokat u pripravnosti za Vojislava Šešelja
SLUČAJ MAGLOV: Suđenje advokatu zbog nepoštovanja suda
DIEGO ARRIA: Tribunal je sila koja se ne može zaustaviti