HomeOSUĐEN NA DOŽIVOTNI ZATVOR U HAGU, PRIMA PLATU U PRIJEDORU
Dr Milomir Stakić, kojeg je Haški tribunal osudio za ratne zločine na najtežu kaznu po statutu suda, prima ljekarsku platu u Prijedoru - informiše francuska novinska agencija AFP

Milomir Stakić u sudnici TribunalaMilomir Stakić u sudnici Tribunala

"Milomir Stakić je i dalje na našem platnom spisku", izjavila je izvještaču AFP Spomenka Pavković, direktorica bolnice u Prijedoru, kojom je, do hapšenja 2001., upravljao sâm Stakić. Platu podiže njegova supruga, saznaje AFP od istog izvora, prema kojem je Stakić dao ostavku nakon hapšenja, ali je po naredjenju ministra zdravlja Republike Srpske vraćen na platni spisak. Prosječna plata ljekara u RS iznosi 500 eura.

U ministarstvu zdravlja u Banja Luci izvještač AFP je dobio informaciju da svi optuženi imaju pravo na polovinu svoje plate do definitivnog donošenja presuda.

Milomira Stakića je, podsjeća agencija AFP, kao predsjednika Kriznog štaba opštine Prijedor 1992. - u periodu kad je ubijeno i prognano na hiljade Bošnjaka i Hrvata tog regiona, a stotine zatvoreno i mučeno u koncentracionim logorima - Haški tribunal osudio na doživotnu robiju, mada ga je oslobodio optužbe za genocid. I odbrana i tužilaštvo uložili su 3. septembra žalbu na tu presudu.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 161

GRAD NA DLANU: Granatiranje ili "razmjena vatre" u Sarajevu?
KOBNA ŽALBA: Milorad Krnojelac osuđen na dvostruko težu kaznu od one na koju se žalio
GRAD BEZ CIVILA: Kad je odbrana Srebrenice postala "besmislena" za UN
NI KRIV NI NEVIN: Drugo izostalo izjašnjavanje Mitra Raševića