HomeI U UTORAK BEZ HADŽIĆA
Usled lošeg zdravstvenog stanja optuženog, odloženo suđenje Goranu Hadžiću. Bivši predsednik Vlade SAO Slavonija, Baranja i Zapadni Srem se prošlog petka onesvestio nakon čega mu je pružena bolnička medicinska pomoć. Lekari trenutno prate njegovo stanje

Goran Hadžić u sudnici TribunalaGoran Hadžić u sudnici Tribunala

Nastavak suđenja Goranu Hadžiću, predviđen za ponedeljak ujutro,odložen je zbog zdravstvenih problema bivšeg predsednika Vlade SAO Istočna Slavonija. Predstavnica za štampu Tribunala Magdalena Spalinska je saopštila da suđenja neće biti ni u utorak.

Kako je izjavila za SENSE, Goran Hadžić je u petak 17. oktobra na kratko izgubio svest u Pritvorskoj jedinici UN u Sheveningenu/Scheveningen nakon čega mu je pružena hitna medicinska pomoć i prebačen je u jednu od haških bolnica radi daljih ispitivanja. Narednog dana, Hadžić je vraćen u pritvorsku bolnicu gde se prati njegovo stanje.

Usledpoverljivosti podataka o zdravstvenom stanju optuženog, Spalinska nije bila u mogućnosti da kaže od čega Hadžić boluje.

Neplanirana pauza u dokaznom postupku odbrane nastupila je nakon prošlonedeljnog iskaza nekadašnjeg sekretara Vlade Republike Srpska Krajina Save Štrpca. Hadžić se tereti za zločine počinjene u Istočnoj Slavoniji i RSK od juna 1991. do kraja 1993. godine.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 648

ČINJENICE I/ILI MAŠTA: Nove stare teorije o poreklu leševa u srebreničkim grobnicama
"HOĆU NAZAD!": Martić traži da ga iz zatvora u Estoniji vrate u pritvor u Hagu
12. NOVEMBAR: Zakazana žalbena rasprava u predmetu Zdravka Tolimira
"NISU ME PITALI": Šta je svjedok prešutio pred sudom u Sarajevu