HomePONOVLJENO IZJAŠNJAVNJE MAJORA PEĆANCA 19. OKTOBRA
Bivši obaveštajac Glavnog štaba VRS Dragomir Pećanac će se u sredu, 19. oktobra izjasniti o krivici po optužnici za nepoštovanje suda. Tereti se zato što je odbio da se odazove obavezujućem nalogu za svedočenje u predmetu Zdravka Tolimira

Dragomir Pećanac u sudnici TribunalaDragomir Pećanac u sudnici Tribunala

Ponovljeno izjašnjavanje o krivici Dragomira Pećanca, bivšeg obaveštajnog oficira VRS, zakazano je za sredu, 19. oktobar. Pećanac se tereti za nepoštovanje suda zato što je odbio da se odazove obavezujućem nalogu za svedočenje u predmetu Zdravka Tolimira, bivšeg Mladićevog pomoćnika za bezbednost i obaveštajne poslove u Glavnom štabu VRS.

Na prvom pojavljivanju pred sudijom Tribunala, održanom u ponedeljak 10. oktobra, Pećanac je tražio da se izjašnjavanje o krivici odloži za 10 dana kako bi se konsultovao sa braniocem, beogradskim advokatom Tomislavom Višnjićem, koji u tom trenutku nije bio u Hagu. Nakon prvog pojavljivanja, Pećanac je ponovo doveden u sudnicu, na raspravu u predmetu Zdravka Tolimira, ali je odbio da svedoči pozivajući se na zdravstvene probleme i tražeći da ga u pritvoru pregledaju psihijatar i neurolog.

Bivši obaveštajac Glavnog štaba VRS je uhapšen prošlog vikenda u Beogradu, na osnovu optužnice i naloga za hapšenje koje su nadležnim vlastima dostavljeni 21. septembra. Optužen je zato što nije odgovorio na obavezujući nalog za svedočenje koji mu je upućen 2. septembra ove godine.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 516

NESUĐENI SVEDOK: Sa optuženičke na klupu za svedoke i natrag
ZLOČIN I KAZNA: 18 dana zatvora za 130 ubijenih
RASKORAK: Optužba o Bosni i Hrvatskoj – odbrana o Sandžaku