HomeNOVO IZJAŠNJAVANJE GORANA HADŽIĆA
Zakazano novo izjašnjavanje o krivici Gorana Hadžića, bivšeg predsednika bivše Republike Srpska Krajina, po optužnici za zločine u Hrvatskoj počinjene između 1991. i 1993. godine

Goran Hadžić u sudnici TribunalaGoran Hadžić u sudnici Tribunala

Goran Hadžić će 24. avgusta u 15 sati dobiti novu priliku da se izjasni o navodima optužnice koja ga, u ukupno 14 tačaka, tereti za zločine protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja, počinjene u Hrvatskoj u periodu od juna 1991. do kraja decembra 1993. godine.

Bivši predsednik bivše Republike Srpska Krajina je 25. jula na prvom pojavljivanju pred sudijom Tribunala iskoristio pravo da na 30 dana odloži izjašnjavanje o krivici. Hadžića će ovom prilikom zastupati advokat Zoran Živanović, koji mu je dodeljen kao branilac po službenoj dužnosti, obzirom da optuženi nije izabrao tim odbrane.

Hadžić je uhapšen u Srbiji 20. jula ove godine nakon sedam godina skrivanja. Podsetimo, optužnica protiv Gorana Hadžića je podignuta u julu 2004. godine. Istog dana kada je zapečaćena optužnica zajedno sa nalogom za hapšenje dostavljena srpskim vlastima, Hadžić je nestao iz svoje novosadske kuće.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 508

BRŽE I PRAKTIČNIJE: Tužilac predlaže dva suđenja za Mladića
ZVORNIČKA MENAŽERIJA: Naivne ovčice i Žute osice
IZ POČETKA: Počelo novo suđenje bivšim zapovednicima OVK