HomeŽALBENA RASPRAVA U PREDMETU GENERALA MILOŠEVIĆA 21. JULA
Rasprava po žalbama u predmetu Dragomira Miloševića, bivšeg komandanta Sarajevsko-romanijskog korpusa osuđenog na 33 godine zatvora zbog kampanje artiljerijskog i snajperskog terora nad Sarajevom i Sarajlijama 1994. i 1995. godine, zakazana za 21. jul ove godine. Na presudu se žalili i odbrana i optužba

Dragomir Milošević u trenutku izricanja presudeDragomir Milošević u trenutku izricanja presude

Žalbena rasprava u predmetu Dragomira Miloševića, bivšeg komandanata Sarajevsko-romanijskog korpusa VRS, biće održana 21. jula ove godine, saopštio je sudija Fausto Pokar/Pocar na današnjoj konferenciji o stanju u žalbenom postupku.

Prvostepenom presudom iz decembra 2007. godine, general Milošević je osuđen na 33 godine zatvora za ubistva i nehumana dela, počinjena tokom njegovog komandovanja kampanjom snajperskog i artiljerijskog terora nad civilnim stanovništvom Sarajeva, od avgusta 1994. do kraja 1995. godine.

Na presudu su se žalile obe strane. Tužilaštvo smatra da je izrečena kazna "očigledno neadekvatna" i traži da se Milošević osudi na doživotni zatvor kao što je, takođe u žalbenom postupku, osuđen njegov prethodnik na položaju komandanta Sarajevsko-romanijskog korpusa, general Stanislav Galić. Odbrana smatra da optuženi general treba da bude oslobođen ili da mu se kazna umanji.

Dragomir Milošević nije imao pritužbi na uslove u pritvoru niti se žalio na zdravstveno stanje. "Sve je u redu", rekao je optuženi i zahvalio se sudiji Pokaru što mu je "uputio to pitanje".


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 417

OBUSTAVLJEN BOJKOT: Jadranko Prlić se vratio na optuženičku klupu
NASTAVLJEN BOJKOT: Jovica Stanišić ne može da diktira kada će mu se suditi
ULOGA VJ U SREBRENICI: Sedmo svedočenje Dražena Erdemovića
MORALNO-POLITIČKA PODOBNOST: Kako lečiti Šešelja uprkos njemu samom