HomeGENERAL MILOŠEVIĆ TRAŽI PRIVREMENU SLOBODU
Bivši komandant Sarajevsko-romanijskog korpusa VRS, koji je u decembru prošle osuđen na 33 godine zatvora zbog artiljerijskog i snajperskog terora nad Sarajevom, traži da mu se odobri desetodnevni boravak u Beogradu, kako bi prisustvovao venčanju svog sina

Dragomir Milošević u sudnici TribunalaDragomir Milošević u sudnici Tribunala

Odbrana bivšeg komandanta Sarajevsko-romanijskog korpusa VRS Dragomira Miloševića je u januaru ove godine najavila žalbu na prvostepenu presudu kojom je proglašen krivim za kampanju artiljerijskog i snajperskog terora nad Sarajevom i osuđen na 33 godine zatvora, ali još nije predala svoj žalbeni podnesak. Sudija Pokar/Pocar, koji vodi žalbeni postupak u ovom predmetu, prihvatio je zahtev odbrane za produženje roka i naložio da se žalbeni podnesak preda 15 dana nakon što optuženi dobije presudu na svom jeziku, što će najverovatnije biti tek u julu ili avgustu ove godine. Miloševićev branilac Tapušković je na današnjoj konferenciji o stanju u žalbenom postupku tražio produženje tog roka, ali mu sudija Pokar to nije odobrio.

Na presudu generalu Miloševiću se, inače, žalila i optužba, koja je svoj žalbeni podnesak predala još u januaru. Kaznu od 33 godine zatvora izrečenu optuženom u decembru prošle godine tužilaštvo smatra "očigledno nedovoljnom" i traži da se ona preinači u doživotni zatvor.

Dragomir Milošević nije na konferenciji o stanju u žalbenom postupku imao nikakvih primedbi na uslove boravka u tribunalovoj Pritvorskoj jedinici. Branilac Tapušković je najavio da bi optuženi želeo da govori o svom zahtevu za privremenim oslobođenjem iz pritvora, ali sudija Pokar nije smatrao da je to neophodno budući da će Žalbeno veće, kako je najavio, vrlo brzo odlučiti o tom zahtevu.

Milošević traži da mu se dozvoli boravak u Beogradu od 3. do 13. maja, kako bi prisustvovao venčanju sina i posetio teško bolesnog brata. Odgovor tužilaštva na taj zahtev je poverljiv, ali je malo verovatno da je pozitivan. Tužilaštvo se, naime, u principu protivi privremenom oslobađanju optuženih, pa je teško verovati da je podržalo zahtev generala Miloševića - osuđenog na dugu zatvorsku kaznu koja bi u žalbenom postupku mogla da postane doživotna.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 363

ODBRANA JADRANKA PRLIĆA: Podjelu Bosne je nudio Izetbegović, a ne Tuđman
DOZVOLA ZA UBIJANJE: Stanišić i Simatović izvan zakona a u službi Miloševića
PRITISCI I ŽALBE - Slučaj Ramuša Haradinaja nastavlja se na dva koloseka
ZAVRŠNE REČI - Okončano prvo "makedonsko suđenje" Haškog tribunala