HomeSLAB VID DRAGOMIRA MILOŠEVIĆA
Dragomir Milošević tvrdi da "ne vidi na jedno oko" i da zbog toga ne može "da u potpunosti sagleda presudu" kojom je - zbog granatiranja Sarajeva i snajperskih napada na civilno stanovništvo - osuđen na 33 godine zatvora. Konferencija o stanju u žalbenom postupku u predmetu Haradinaj i ostali

Dragomir Milošević u sudnici TribunalaDragomir Milošević u sudnici Tribunala

Bivši komandant Sarajevsko-romanijskog korpusa Dragomir Milošević je na današnjoj konferenciji o stanju u žalbenom postupku, uložio usmeni prigovor na tretman i uslove u Pritvorskoj jedinici UN.

Milošević, naime, tvrdi da je "hendikepiran čovek, bez vida na jedno oko" ali da mu niko ne veruje pošto "činjenice nije potkrepio lekarskim nalazom". Budući da "ne može da prihvati" da mu govore da "izmišlja ili pravi insinuacije", Milošević je odlučio da se požali Veću. Takođe je rekao da zbog lošeg vida, nije uspeo da "u potpunosti sagleda presudu" kojom je osuđen na 33 godine zatvora.

Mada je rekao da je "stanje u pritvoru standardno i klasično", Milošević ipak smatra da su "prema njemu usmereni zaokreti". Optuženi nije konkretno naveo o kakvim se promenama u ponašanju prema njemu radi.

Na presudu kojom je Milošević proglašen krivim za artiljerijski i snajperski teror nad civilnim stanovništvom Sarajeva od avgusta 1994. do kraja 1995. godine, žalile su se obe strane. Tužilaštvo smatra da je kazna izrečena u decembru prošle godine "očigledno nedovoljna" i traži da se ona preinači u doživotni zatvor. Odbrana je žalbu podnela 14. avgusta ove godine a njena sadržina još nije poznata javnosti.

Danas je održana i konferencija o stanju u žalbenom postupku trojice bivših komandanta Oslobodilačke vojske Kosova. Ramuš Haradinaj i Idriz Balaj su u aprilu ove godine oslobođeni optužbi za zločine počinjene nad srpskim, albanskim i romskim civilima u oblasti Dukađin/Dukagin na Kosovu u proleće i leto 1998. godine i pušteni su na slobodu dok je Lahi Brahimaj proglašen krivim i osuđen na kaznu od 6 godina zatvora. Na presudu su se žalili i optuženi Brahimaj i tužilaštvo koje traži ponavljanje dela postupka protiv Haradinaja i Balaja..

Brahimaj je rekao da "nema zdravstvenih problema" i nije se žalio na uslove u pritvoru.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 376

KRIV ILI NEVIN: Drugi Karadžićev nastup u sudnici Tribunala
"DOBROVOLJNO ISELJAVANJE": Vize za odlazak iz Dretelja
ZAVRŠNE REČI: "Kosovska šestorka" čeka presudu
NIZVODNO OD VIŠEGRADA: Kada je Drina nosila stotine leševa
PREKID SUĐENJA: Tužilac traži da se Šešelju dodeli branilac