HomeIZJAŠNJAVANJE DOŠENA O KRIVNJI ODGOĐENO ZA 8. NOVEMBAR
Optuženi je bio zapovjednik stražarske smjene, a i osobno je sudjelovao u premlaćivanju zatočenika

Izjašnjavanje Damira Došena o optužnici koja ga tereti za zločine u Keratermu odgođeno je za ponedjeljak 8. studenoga/novembra, odlučili su danas suci Haškog tribunala.

Strane u postupku sastale su se danas poslijepodne, u odsustvu optuženog, koji, kako je izviješteno, nije mogao doći na zakazano izjašnjavanje iz zdravstvenih razloga. "Voditelj UN Pritvora Tim MacFadden/MekFedn mi je danas rekao da se Došen ozlijedio za vrijeme rekreacije u pritvoru i da ima problema s leđima", rekao je sucima Došenov privremeni branitelj Micheal Greaves/Majkl Grivz. On je dodao kako nije imao priliku vidjeti optuženika koji, kako je izviješten, mora mirovati zbog povrede zadobivene igrajući odbojku. Na kasnije pitanje novinara zvuči li mu to objašnjenje uvjerljivo, Greaves je odgovorio protupitanjem: "Imate li razloga da sumnjate" u to objašnjenje?

Došen je uhapšen u akciji SFOR prošlog ponedjeljka i istog je dana bio prebačen iz BiH u haški pritvor. Optužnica ga tereti za zločine počinjene nad ne-Srbima u prijedorskom logoru Keraterm 1992. godine. Optuženi je, kako navodi tužitelj, bio zapovjednik stražarske smjene, a i osobno je sudjelovao u premlaćivanju zatočenika.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 1

General Tihomir Blaškić osuđen na 45 godina zatvora
Početak suđenja za logore Omarska i Keraterm