HomeBRITANIJA POZDRAVLJA IZRUČENJE TUTE HAŠKOM TRIBUNALU
Cook: Potez koji potvrđuje da nova hrvatska vlast vidi sebe kao dio moderne Europe

Britanski ministar vanjskih poslova Robin Cook/Robin Kuk pozdravio je izručenje Mladena Naletilića Tute Haškom tribunalu od strane hrvatske vlade. Robin Cook je u vezi s tim rekao: "Kad sam prošloga tjedna bio u Hrvatskoj, naglasio sam važnost potpune suradnje s Međunarodnim sudom za ratne zločine. Ovaj potez potvrđuje da nova hrvatska vlast vidi sebe kao dio moderne Europe, da shvaća da se osuđeni za ratne zločine nigdje u modernoj Europi ne mogu sakriti. Predsjednik Mesić i premijer Račan počeli su kormilariti Hrvatsku dalje od njezine uzburkane prošlosti i tako postavili primjer koji trebaju slijediti i drugi u regiji.", rekao je Robin Cook.

"Izručenje optuženih neće samo omogućiti međunarodnoj zajednici da se optuženi za ratne zločine privedu pred lice pravde, nego će poslati i jasnu poruku u regiji da se takvi zločini ne isplate i da neće biti zaboravljeni", dodao je Cook. .

Naletilić Tuta jučer je, pod medicinskom kontrolom prevezen u Haag. Naletilić je u Zagrebu boravio u bolnici Rebro, jer pati od uznapredovale srčane bolesti. Iz liječničkih krugova u Zagrebu saznajemo da je Tuta odbijao medicinsku terapiju, te da je, usprkos strogoj zabrani, nastavio pušiti.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 4

SUĐENJE ZA ZLOČINE U FOČI: Počelo suđenje za silovanja i seksualna porobljavanja muslimanskih žena
SUĐENJE ZA GENOCID U SREBRENICI: Video snimci vojske Republike srpske – glavni dokaz optužbe
SUĐENJE ZLATKU ALEKSOVSKOM: Žalbeno vijeće preinačilo kaznu na 7 godina