HomeAMERIČKI ADVOKATI SE POVLAČE IZ OBRANE KORDIĆA
Ne precizirajući tko ih plaća, odvjetnici su samo naveli da im od kolovoza 1999. nije plaćen rad na obrani Darija Kordića

Američki advokati koji brane Darija Kordića najavili su da se povlače iz njegove obrane budući da im u proteklih godinu i pol dana taj rad nije bio plaćen. Advokati iz tvrtki "Hunton & Williams" i "Stein, Volinsky & Callaghan" zatražili su sudaca Haškog tribunala da se suglase s njihovim izlaskom iz tog predmeta, objavio je Haški tribunal.

Kordićeva obrana nije bila financirana iz budžeta Tribunala. Advokati nisu precizirali tko - odnosno koja organizacija ili vlada - im duguje plaće, već su samo naveli da je tvrtki "Hunton & Williams" zadnje plaćanje pristiglo u kolovozu/augustu 1999. Iz te tvrtke na slučaju Kordić radila su četiri odvjetnika - Stephen Sayers, Turner Smith, Christopher Browning i David Geneson, a dok je Robert Stein pripadao tvrtki "S,V&C". Američki advokati o svojoj su odluci obavijestili branjenika Darija Kordića koji je, navode, "u potpunosti svjestan da oni ne mogu nastaviti rad na obrani u ovakvim okolnostima." Kordićev zagrebački advokat Mitko Naumovski će i dalje raditi na obrani Kordića čije je suđenje završeno u prosincu/decembru, a presuda se očekuje u dolazećim mjesecima.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 41

TUŽILAŠTVO: Zadovoljstvo signalima iz Beograda
SUĐENJE ZA SILOVANJA U FOČI: Gde su nestali "razmijenjeni" zatočenici fočanskog KP doma
SUĐENJE ZA GRANATIRANJE I TERORISANJE SARAJEVA: Da li će i general Galić, zajedno sa sudijama, posetiti Sarajevo
TRIBUNAL: Za odbranu optuženih Tribunal troši 13 miliona dolara godišnje
SUĐENJE ZA GENOCID U BOSANSKOJ KRAJINI: General Talić traži privremeno oslobađanje iz pritvora