HomeNAPRASNI KRAJ DOKAZNOG POSTUPKA NA SUĐENJU HARADINAJU, BALAJU I BRAHIMAJU
Branioci trojice bivših zapovednika OVK- Ramuša Haradinaja, Idriza Balaja i Lahija Brahimaja – obavestili Pretresno veće da neće pobijati dokaze koje je iznela optužba. Završne reči strana zakazane za 21, 22. i 23. januar sledeće godine

Ramush Haradinaj, Idriz Baljaj i Lahi Brahimaj u sudnici TribunalaRamush Haradinaj, Idriz Baljaj i Lahi Brahimaj u sudnici Tribunala

Izvođenje dokaza na suđenju bivšim zapovednicima OVK je naprasno okončano. Branioci Ramuša Haradinaja, Idriza Balaja i Lahija Brahimaja su, naime, juče obavestili Pretresno veće da ne nameravaju da izvode bilo kakve dokaze posto, očito, smatraju da optužba nije ništa dokazala te oni nemaju šta da pobijaju.

Pretresno veće je danas naložilo stranama da najkasnije do 14. januara dostave završne podneske, a izlaganje završnih reči je zakazano za 21, 22. i 23. januar 2008. godine.

Ramuš Haradinaj, Idriz Balaj i Lahi Brahimaj terete se za zločine OVK u zoni Dukađin na Kosovu u proleće i leto 1998. godine. Oni su, po optužnici, odgovorni za smrt više desetina Srba, Roma i Albanaca-kolaboracionista čiji su leševi početkom septembra 1998. godine otkriveni u kanalu Radonjićkog jezera.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 346

KOMANDNA ODGOVORNOST: Hadžihasanović i Kubura između slobode i duple kazne
PRIKRIVANJE DOKAZA: Kako su nestale slike zločina u Srebrenici
BUNILO ILI POLUSAN: Deset dana u zatočeništvu mudžahedina
SLUČAJ LJUBOTEN: Završen dokazni postupak optužbe na prvom "makedonskom suđenju"