HomeOTMICA ALBANACA "SRPSKIH ZETOVA"
Na suđenju trojici bivših komandanata OVK iskaz dao svedok koji se 20. jula 1998. godine nalazio u autobusu iz kojeg su, po optužnici, Ramuš Haradinaj i njegovi saborci izveli dvojicu Albanaca i odvezli ih u pravcu Glođana, a njihova tela su kasnije pronađena u Radonjićkom jezeru

Ramush Haradinaj, Idriz Baljaj i Lahi Brahimaj u sudnici TribunalaRamush Haradinaj, Idriz Baljaj i Lahi Brahimaj u sudnici Tribunala

Suđenje Ramušu/Ramush Haradinaju, Idrizu Balaju i Lahiju Brahimaju je nastavljeno iskazom starijeg Albanca koji je svedočio pod pseudonimom broj 8, uz zaštitu lika i izmenu glasa. Sudeći po navodima iz predraspravnog podneska tužilaštva, on je govorio o incidentu od 20. jula 1998. godine kada su dvojica Albanaca izvedeni iz autobusa na liniji Đakovica-Priština i potom ubijeni.

U petnaestak minuta njegovog svedočenja koje je bilo otvoreno za javnost moglo se saznati da je svedok iz okoline Đakovice i da se nalazio u autobusu iz kojeg su nadomak Mališeva izvedeni Isuf Hodža/Hoxha i Hajrulah Gaši/Hajrullah Gashi.

U predraspravnom podnesku optužbe se navodi da su tog 20. jula 1998. godine u autobus ušli Ramuš Haradinaj i drugi uniformisani pripadnici OVK pod njegovom komandom i rekli da traže Hodžu i Gašija, dvojicu Albanaca oženjenih Srpkinjama. Izveli su ih iz autobusa i odvezli crnim golfom u pravcu Glođana. Njihova tela su u septembru iste godine pronađena u kanalu Radonjićkog jezera.

Suđenje trojici bivših zapovednika OVK se nastavlja u ponedeljak 16. aprila.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 316

30 GODINA: Tačka na slučaj Radoslava Brđanina
20 GODINA: Potvrđena kazna Miroslavu Bralu
15 GODINA: Uvaženo priznanje i pokajanje Dragana Zelenovića
PLANOVI PODJELE BIH: Sat crtanja ambasadora Okuna
POGODAK U TELEVIZIJU: Da li se Mladić kitio tuđim perjem