HomeNASTAVAK SUĐENJA MARTIĆU 22. MAJA
Prema lekarskom izveštaju, optuženi zbog bolesti neće biti u stanju da se pojavi u sudnici u narednih deset dana

Milan Martić u sudnici TribunalaMilan Martić u sudnici Tribunala

Milan Martić zbog bolesti neće biti u stanju da se u sudnici pojavi u narednih deset dana, navodi se u lekarskom izveštaju koji je dostavljen Pretresnom veću. O sadržaju lekarskog nalaza i prirodi Martićeve bolesti govorilo se na sednici zatvorenoj za javnost, a predsedavajući sudija Bakone Moloto zaključujući kratku raspravu u odsustvu optuženog, nastavak suđenja zakazao za ponedeljak 22. maja ove godine, nalažući tužilaštvu da do tada pripremi svog sledećeg svedoka.

Optužba je od početka godine izvela 26 svedoka i planirala je da svoj dokazni postupak, kako je ranije najavila, završi prvih dana juna. Novonastala situacija će taj rok verovatno pomeriti do polovine sledećeg meseca.

Milan Martić je optužen za progone, ubistva i deportaciju civila, zatvaranje i mučenje vojnika i civila, pljačke i bezobzirna razaranja sela na području hrvatske i bosanske Krajine od avgusta 91. do avgusta 95. godine. Tereti se i za granatiranje Zagreba početkom maja 1995. godine kada je ubijeno sedam, a ranjeno oko 200 civila.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 277

PRESUDA RAJIĆU: Kazna kao nagrada za priznanje i pokajanje
HERCEG-BOSNA 1993.: Kad saveznici postanu neprijatelji
POLICAJCI I TERITORIJALCI NA OVČARI: Brigo moja pređi na drugoga
KARADŽIĆEV I KRAJIŠNIKOV MODEL: Sjedinjene Bosanske Države
BIH PROTIV SCG: Rasprava završena - presuda neizvesna