HomePRIVREMENO PREKINUTO SUĐENJE MILANU MARTIĆU
Pošto je odbrana završila unakrsno ispitivanje bivšeg istražitelja tužilaštva Arija Kerkanena, suđenje je do daljeg prekinuto zbog bolesti optuženog

Milan Martić u sudnici TribunalaMilan Martić u sudnici Tribunala

Milan Martić se juče i danas se nije pojavio u sudnici, a delovi sednica na kojima se razgovaralo o razlozima njegovog odsustva bili su zatvoreni za javnost. Tek kada je završeno unakrsno ispitivanje svedoka optužbe Arija Kerkanena/Kerkkanen, sudsko veće je saopštilo da se zbog bolesti optuženog suđenje odlaže do daljeg, a da će datum nastavka biti "naknadno dogovoren" sa stranama u postupku.

Unakrsno ispitivanje Arija Kerkanena trajalo je, kao i mnoga do sada, duže od njegovog glavnog iskaza i bilo je prekidano čestim prigovorima tužioca i intervencijama sudskog veća zbog braniočevog pogrešnog tumačenja reči svedoka i irelevantnosti postavljenih pitanja.

Odbrana nije poricala verodostojnost blizu 300 dokumenata koje je Kerkanen kao istražitelj tužilaštva od 2002. do 2005. godine prikupio na terenu i koje je optužba uvela u dokazne spise, ali je nastojala da pobije zaključke iz njegovog izveštaja sačinjenog na osnovu tih dokumenata.

Branilac je bivšem istražitelju zamerio što u izveštaj nije uneo i podatke o "naoružanju i vojnoj snazi suprotne strane", a Kerkanen je na to odgovorio da mu je zadatak bio da pribavi dokumente o Martićevoj ulozi u zločinima počinjenim na području Krajine, a ne o vojnoj moći hrvatskih snaga, čime su se bavili drugi istražitelji tužilaštva.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 277

PRESUDA RAJIĆU: Kazna kao nagrada za priznanje i pokajanje
HERCEG-BOSNA 1993.: Kad saveznici postanu neprijatelji
POLICAJCI I TERITORIJALCI NA OVČARI: Brigo moja pređi na drugoga
KARADŽIĆEV I KRAJIŠNIKOV MODEL: Sjedinjene Bosanske Države
BIH PROTIV SCG: Rasprava završena - presuda neizvesna