HomeHARADINAJ "NA LEDU" DO 22. DECEMBRA
Pošto se Žalbeno veće još nije izjasnilo o žalbi tužilaštva na odluku da se Ramušu Haradinaju dozvoli politički angažman, Pretresno veće danas po četvrti – i poslednji – put produžilo rok na koji je privremeno obustavilo izvršenje sopstvene odluke.

Ramush Haradinaj u sudnici TribunalaRamush Haradinaj u sudnici Tribunala

Izvršenje odluke Pretresnog veća kojom se optuženom Ramušu/Ramushu Haradinaju odobrava ograničeno angažovanje u političkom životu Kosova obustavljeno je do 21. decembra ove godine ili "do datuma u kojem Žalbeno veće donese svoju odluku, ukoliko se to dogodi ranije."

Ovo je četvrti put da Pretresno veće koje vodi slučaj bivšeg zapovednika OVK i premijera Kosova Ramuša Haradinaja produžava rok na koji obustavlja izvršenje sopstvene odluke od 12. oktobra ove godine. Prvi put je odluka privremeno stavljena "na led" već posle dva dana, 14. oktobra, čim je tužilaštvo najavilo žalbu. Nakon toga je taj rok produžen najpre do 21. novembra, a zatim do 6. decembra ove godine, u očekivanju da će se Žalbeno veće do tada izjasniti o žalbi tužilaštva.

Današnje produženje roka je, kako se navodi u nalogu veća, poslednje: ukoliko Žalbeno veće ne saopšti svoju odluku do 22. decembra, primeniće se osporavana odluka kojom se optuženom Haradinaju, dok na privremenoj slobodi čeka početak suđenja, odobrava ograničeno i kontrolisano političko angažovanje. Optuženi će, kako je precizirano u osporavanoj odluci, "moći da se javno pojavljuje i angažuje u političkim aktivnostima u meri u kojoj UNMIK bude smatrao da je to značajno za pozitivan razvoj političkog i bezbednosnog stanja na Kosovu."


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 259

ANTE GOTOVINA: Kraj mita o neuhvatljivom generalu
"NEOZBILJNO I NEODGOVORNO": Slobodan Milošević traži još 380 sati
ZLOČIN I KAZNA: 20 godina zatvora za Miroslava Brala
ZATAŠKAVANJE "USPORENOG GENOCIDA": Turistička poseta u pratnji UN
SUKOB U SUDNICI: Branitelj Vukovara protiv branilaca Vukovarske trojke
VEKOVNI NEPRIJATELJI: Kako je komunizam kalio bosanske Srbe