HomeSREDOJE LUKIĆ SE IZJASNIO DA NIJE KRIV
Nakon što je prošlog petka iz Banja Luke prebačen u pritvor Haškog tribunala, bivši višegradski policajac Sredoje Lukić se izjasnio da nije kriv ni po jednoj od 12 tačaka optužnice. Tužilaštvo već podnelo zahtev za ustupanje predmeta Višegrad u nadležnost pravosuđa BiH

Sredoje Lukić se izjasnio da nije krivSredoje Lukić se izjasnio da nije kriv

Bivši policajac iz Višegrada Sredoje Lukić, koji je prošlog petka iz Banja Luke prebačen u Pritvorsku jedinicu UN, izveden je danas prvi put pred sudiju Tribunala. Nakon predstavljanja, optuženi se odrekao čitanja optužnice i prihvatio je da se odmah izjasni o njenim navodima.

Sekretar veća je, jednu za drugom, pročitao svih 12 tačaka optužnice kojima se Sredoje Lukić tereti za istrebljenje, progone, ubistva, prebijanja, surova postupanja i druga neljudska dela, a optuženi je na svaku od tih optužbi odgovorio: "Časni sude nisam kriv."

Nakon izjašnjavanja Sredoja Lukića, tužilac Mark Harmon je saopštio da je već podneo zahtev da se njegov slučaj prepusti pravosuđu Bosne i Hercegovine, kako bi mu se sudilo pred Većem za ratne zločine Državnog suda u Sarajevu. Mada tužilac to danas nije izričito istakao, izvesno je da se zahtev za ustupanje odnosi i na predmet Milana Lukića, prvooptuženog sa "Višegradske optužnice", čiji se dolazak u Hag uskoro očekuje, nakon što je u avgustu ove godine uhapšen u Argentini.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 248

NESVRŠENI DIJALOG: Sudije prekinule Miloševićevo ispitivanje Vojislava Šešelja
NA PROPUTOVANJU: Sredoje Lukić od Banja Luke, preko Haga, do Sarajeva
KOD KUĆE ILI U GOSTIMA: Gde će se suditi Ljubičiću i Rajiću
POTRAGA ZA BEGUNCIMA: Del Ponte pred kapijama manastira i samostana