HomeSTJEPAN ŠEŠELJ I DOMAGOJ MARGETIĆ SE NE OSJEĆAJU KRIVIMA
Tužitelj navodi da su izdavač i urednik “Hrvatskog slova” u novembru 2004. godine započeli objavljivanje transkripata iskaza zaštićenog svjedoka iz predmeta Blaškić i time pokazali nepoštivanje suda.

Stjepan Šešelj i Domagoj Margetić u sudnici TribunalaStjepan Šešelj i Domagoj Margetić u sudnici Tribunala

Izdavač tjednika “Hrvatsko slovo” Stjepan Šešelj i urednik Domagoj Margetić izjasnili su se danas da nisu krivi za nepoštivanje suda, za što ih tereti haško tužiteljstvo navodeći da su objavljivali transkripte iskaza zaštićenog svjedoka.

Optužnica je podignuta u aprilu ove godine, nakon čega su Šešelj i Margetić pozvani na današnje ročište u Hagu da se izjasne o optužbama. Tužitelj navodi da su oni 26. novembra 2004. godine započeli s objavljivanjem serije transkripata iskaza zaštićenog svjedoka koji je 16. marta 1998. godine, na sjednici zatvorenoj za javnost, svjedočio u predmetu Blaškić.

Tribunal je, na zahtjev glavne tužiteljice, 1. decembra 2004. naložio “Hrvatskom slovu” da obustavi objavljivanje transkripata. Nakon toga je Šešelj najavio da će poštivati taj nalog, dok je Margetić otvorenim pismom obavijestio predsjednika Tribunala da on “ne priznaje Tribunal i njegove naloge”, te je u tjedniku “Novo hrvatsko slovo” objavio druge transkripte iskaza istog svjedoka, zbog čega je protiv njega podignuta i druga točka optužnice.

Tužitelj će danas dostaviti obrani materijal na kojem temelji optužnicu, a potom će se strane početi pripremati za izvođenje dokaza. Sljedeća statusna konferencija, kao ni početak dokaznog postupka, nisu danas zakazani.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 239

GRANCE STRPLJENJA: Sudije prekinule Miloševićevo traćenje vremena
NEPOŠTOVANJE SUDA - Sloboda izražavanja ili opstrukcija pravde
"MINI SUĐENJE"- Krajišnik želi da sudi svedoku optužbe
"MAKSI SUĐENJE" - Tužilac traži spajanje svih srebreničkih optužnica
USPON I PAD: Novi film produkcije SENSE o Ratku Mladiću