HomeMILAN MARTIĆ "JEDVA ČEKA" SUĐENJE
Premda je Tajništvo Tribunala odbilo njegov prethodni zahtjev, advokat Milana Martića ponovno traži veća sredstva da bi mogao pripremati obranu. Datum početka sudjenja nije zakazan

Milan Martić u sudnici TribunalaMilan Martić u sudnici Tribunala

Advokat Milana Martića, bivšeg predsjednika "Republike Srpske Krajine", ponovno traži "dodatna sredstva" da bi uopće mogao raditi na pripremama za sudjenje, no pred-raspravni sudac mu je, na današnjoj konferenciji o stanju u postupku, kazao da ne vjeruje da se u vezi toga može puno učiniti.

Premda je Tajništvo Tribunala odbilo njegov prethodni zahtjev za dodatnim sredstvima, advokat Predrag Milovančević je u decembru tražio da se to pitanje još jednom razmotri, navodeći da on i njegov tim nemaju sredstava da pregledaju 14.000 dokumenata koje je tužiteljstvo priložilo uz svoj predraspravni podnesak, kao i elektronsku kolekciju od 250.000 dokumenata iz tužiteljskih arhiva koja mu je dostavljena nakon što je tražio dodatne dokumente.

No, sudac Martin Canivell/Kanivel drži da obrana dobro radi i podsjeća da je već dobila "prilična sredstva". Na prošloj statusnoj konferenciji sudac je naveo da je do marta 2004. godine Martićevim braniteljima isplaćeno 277.000 američkih dolara.

Optuženi Martić je danas, obraćajući se sucu, izrazio želju da sudjenje počne što prije, navodeći da ga "jedva čeka". No, zasad ne postoji ni okvirni datum za početak glavne rasprave. Druga osoba optužena za sudjelovanje u istom "zločinačkom poduhvatu" progona ne-Srba u dijelovima Hrvatske je još uvijek u bjekstvu. To je Goran Hadžić, takodjer bivši predsjednik RSK.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 219

PRESUDA: Sporedne uloge u najtežem zločinu
OBRAZ ILI ŽIVOT: "Hamletovske dileme" profesora Markovića
BOMBA U DVE VERZIJE: Vraćeno ili promenjeno sećanje
PREDAJA: Todović odložio izjašnjavanje o krivici
NEVOLJNI SVEDOK: Da li je "Komandant Čeliku" komandovao jedinicom "Čeliku"