HomeOPTUŽNICA PROTIV ARKANA OSTAJE POD PEČATOM
Budući da su u toku istrage protiv osoba koje su "sponzorisale Arkana ili bile na druge načine u vezi s njim", haško tužilaštvo ne namerava da skine pečat sa optužnice - naglašava se u izjavi Karle del Ponte "povodom izveštaja o smrti Arkana"

Reagujući "na izveštaje o smrti" Željka Ražnatovića Arkana, glavni tužilac Haškog tribunala Karla/Carla del Ponte je izjavila da će optužnica protiv njega ostati i dalje pod "pečatom", odnosno da njen sadržaj neće biti javno objavljen.

Razlog tome, ističe se u izjavi koja je danas objavljena u Hagu, je što su u toku "druge istrage koje uključuju osobe koje su sponzorisale Arkana ili bile na druge načine s njim u vezi", te Karla del Ponte "nema nameru da (od sudija) traži da povuku nalog za neobjavljivanje optužnice."

Mada nije spremna da otkriva "zločine ili lokacije koji su navedeni u optužnici", Del Ponte je danas, prvi put, precizirala da je tužilaštvo "pomno istražilo i dokumentovalo Arkanove aktivnosti u Istočnoj Slavoniji, kao i u istočnoj i severozapadnoj Bosni i Hercegovini u čitavom razdoblju od 1991. do 1995. godine."

Naglašavajući, još jednom, da se njena izjava zasniva na "izveštajima o događajima koji su se odigrali u subotu uveče", Karla del Ponte je izrazila žaljenje što se Arkan neće pojaviti u Hagu, da odgovori na optužbe kojima se tereti. Uprkos tome, Del Ponte, kako tvrdi, "ostaje uverena da će osobe koje sa Arkanom dele odgovornost za te zločine - pre ili kasnije biti privedene pravdi."


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 1

General Tihomir Blaškić osuđen na 45 godina zatvora
Početak suđenja za logore Omarska i Keraterm