HomeRASPRAVA O ŽALBI ZA DUBROVNIK 23. APRILA
Žalbeno veće je za 23. april ove godine zakazalo celodnevno raspravu o žalbama odbrane i optužbe na presudu kojom je general Pavle Strugar osuđen na osam godina zatvora zbog granatiranja dubrovačkog Starog grada u decembru 1991. godine

Pavle Strugar u sudnici TribunalaPavle Strugar u sudnici Tribunala

Rasprava o žalbama optužbe i odbrane na prvostepenu presudu generalu Pavlu Strugaru zakazana je za 23. april ove godine. Bivši komandant Dubrovačke operacije JNA je 31. januara 2005. godine osuđen na osam godina zatvora zbog granatiranja dubrovačkog Starog grada 6. decembra 1991. godine.

Žalbeni postupak u ovom predmetu je prethodno bio zaključen a potom otvoren po drugi put kada se ispostavilo da postoje nepremostive pravne prepreke za transfer Strugara na odsluženje kazne u Crnoj Gori. Strugar je, naime, 2006. godine povukao svoju žalbu kako bi ostatak kazne proveo u nekom od crnogorskih zatvora. Isto je učinilo i tužilaštvo, pozivajući se na “izuzetne humanitarne okolnosti – poodmakle godine optuženog, loše zdravlje i opšte stanje”.

Žalbena rasprava će početi u 9 sati i 30 minuta i sa pauzama trajati do 18 časova. Svoje argumente će najpre izneti odbrana a potom optužba koja se žalila na visinu kazne. Ako bude želeo, sudijama će na kraju rasprave moći da se obrati i optuženi general.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 351

VELIKA SRBIJA: Može li se obnoviti nešto što nije nikada postojalo?
ODBRANA HERCEG BOSNE: Misterija udruženog zločinačkog poduhvata
ODBRANA BOŠKOSKOG: Tužilac je kucao na kriva vrata
TAČKA NA I: Finiš dokaznog postupka optužbe na suđenju za Srebrenicu