HomeGRANATIRANJE STAMBENIH OBJEKATA
Dva svedoka optužbe na suđenju generalu Dragomiru Miloševiću svedočili putem video linka o granatiranju dve stambene zgrade u Sarajevu. Oboje su prošli sa lakšim povredama

Nefa Šljivo, svjedoči putem video linka na suđenju Dragomiru MiloševićuNefa Šljivo, svjedoči putem video linka na suđenju Dragomiru Miloševiću

Kuća Nefe Šljivo u sarajevskom naselju Hrasnica se 1. jula 1995. godine našla na udaru modifikovane avio bombe iako u blizini nije bilo vojnih objekata ili pripadnika Armije BiH. Svedokinja optužbe je u tom incidentu zadobila lakše telesne povrede od delova zida koji se obrušio na njena leđima. Nakon incidenta, policija je, kaže svedokinja, izvršila uviđaj i tada joj je rečeno da je kuća pogođena avio bombom.

Braniteljica generala Dragomira Miloševića, optuženog za kampanju terora nad stanovnicima Sarajeva, je u kratkom unakrsnom ispitivanju ukazala da se nadomak kuće svedokinje nalazio put ka Igmanu pod kontrolom Armije BiH, kao i tunel ispod Dobrinje koji je povezivao Hrasnicu sa Sarajevom. Svedokinja je to potvrdila i dodala da je i ona sama često koristila tunel, pošto je tim putem odlazila u grad, na univerzitet. Kako se pokazalo u dodatnom ispitivanju tunel je bio udaljen 4.000 metara od kuće svedokinje.

Poslednji svedok optužbe koji je svedočio video linkom iz Sarajeva je imao mere zaštite lika a njegov iskaz se u najvećem delu odvijao na zatvorenim sednicama. On je opisao još jedno granatiranje stambene zgrade u Sarajevu u kojem je nekoliko ljudi ranjeno. Projektil je, kako je rekao, pao na peti sprat zgrade i zaustavio se tek na drugom. Svedok međutim nije precizirao da li je taj projektil avio bomba ili minobacačka granata. Nakon incidenta je obavljen uviđaj a o rezultatima istrage je, u januaru ove godine, svedočio kriminalistički tehničar, zaštićen pseudonimom 138.

Suđenje generalu Dragomiru Miloševiću nastavlja se nakon uskršnjih praznika, u utorak, 17. aprila.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 316

30 GODINA: Tačka na slučaj Radoslava Brđanina
20 GODINA: Potvrđena kazna Miroslavu Bralu
15 GODINA: Uvaženo priznanje i pokajanje Dragana Zelenovića
PLANOVI PODJELE BIH: Sat crtanja ambasadora Okuna
POGODAK U TELEVIZIJU: Da li se Mladić kitio tuđim perjem