HomePRISLUŠKIVANJE KAO SUDSKI DOKAZ
U seriji iskaza svjedoka o autentičnosti presretnutih radio-poruka snaga bosanskih Srba uoči tragičnih pogibija u Srebrenici jula 1995. u ponedjeljak će svjedočiti i bivši obavještajni oficir američke vojske, Ričard Batler

Sjedište Tribunala u HaguSjedište Tribunala u Hagu

Ričard Batler će svjedočiti na sudjenju bivšim oficirima Vojske Republike Srpske, Vidoju Blagojeviću i Draganu Jokiću, optuženim za zločine u Srebrenici tokom jula 1995. godine, saopšteno je u haškom tužilaštvu.

Sudsko vijeće predsjedavajućeg Liu Dacuna usvojilo je u četvrtak zahtjev Sjedinjenih Američkih Država da Batlerovo svjedočenje prati i specijalni državni advokat koji će zastupati interese SAD, budući da se radi o povjerljivim obavještajnim podacima.

Bivši komandant Bratunačke brigade, Vidoje Blagojević, i bivši načelnik inženjerije Zvorničke brigade, Dragan Jokić, koji je u vrijeme zločina u Srebrenici bio dežurni oficir, optuženi su za kršenje zakona i običaja rata i zločine protiv čovječnosti. Blagojeviću se na teret stavlja i saučesništvo u genocidu.

Branioci optuženih su, tokom dosadašnjih iskaza svjedoka o presretnutim razgovorima, ukazali na moguće greške prilikom prekucavanja bilješki i na raširenu praksu namjernog obmanjivanja i širenja dezinformacija putem radio-poruka.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 170

OSUMNJIČENI KAO SVEDOK: Borisav Jović brani Miloševića... i sebe
NOVI DOKAZI: Princip Zapadne Slavonije za Srebrenicu
NA KONJU, ALI BEZ PUŠKE: Mitar Vasiljević žali zbog zločina u Višegradu
PROMENA STATUSA - Milan Babić od svedoka optužbe do optuženog
PSIHOFIZIČKO STANJE – Raša Stanković će se "ćerati" sa tužiocima
JUBILEJ – Prvih 10 godina Haškog tribunala