HomeORIĆEV ZAHTEV PRED KINESKIM SUDIJOM
Kineski sudija Liu Daqun imenovan je da razmotri zahtev odbrane Nasera Orića da Tribunal naloži sudu u Sarajevu obustavljanje postupka koji se protiv nekadašnjeg srebreničkog komandanta Armije BiH vodi po optužnici za ratne zločine

Liu Daqun, sudija u TribunaluLiu Daqun, sudija u Tribunalu

Zahtev branilaca Nasera Orića da Tribunal naloži obustavu postupka koji se protiv nekadašnjeg srebreničkog komandanta Armije BiHi bivšeg haškog optuženika vodi pred Državnim sudom u Sarajevu, razmatraće kineski sudija Liu Daćun/Daqun - odlučio je predsednik Mehanizma za međunarodne sudove, Teodor/Theodor Meron. Sudija Liu je, inače, nedavno izabran za potpredsednika Tribunala i na tu će dužnost stupiti 17. novembra.

Pozivajući se na statut i pravila postupka Mehanizma, prema kojem se pred nacionalnim sudovima ne može voditi postupak protiv nikoga kome je za ista dela već suđeno pred međunarodnim sudovima, Orićevi zastupnici Vasvija Vidović i Džon Džons/John Jones tražili su da Mehanizam imenuje veće koje će sudu u Sarajevu naložiti obustavu postupka protiv njihovog branjenika. Umesto sudskog veća predsednik Mehanizma odlučio je da razmatranje ovog podneska poveri jednom sudiji.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 695

VJEŠTAĆENJE:Kako tužilaštvu otkloniti zablude i presaditi mu mudrost
EKSPLOATACIJA PARIZA: Da li je Alija Izetbegović bio preteča Islamske države
GRADAČAC ILI TOMAŠICA: Gde je i zašto korišćena mehanizaciju rudnika Ljubija