HomeNASTAVAK SUĐENJA HADŽIĆU ODLOŽEN DO 7. OKTOBRA
Dokazni postupak Gorana Hadžića odložen kako bi se odbrana pripremila za glavno ispitivanje bivšeg ministra pravosuđa u SAO Istočna Slavonija za koje im je odobreno čak 10 sati

Goran Hadžić u sudnici TribunalaGoran Hadžić u sudnici Tribunala

Suđenje Goranu Hadžiću, bivšem predsedniku vlade SAO Istočna Slavonija trebalo je da bude nastavljeno danas, iskazom svedoka DGH 16 koji je u dokumentima odbrane označen kao Vojin Suša. U vreme na koje se odnosi optužnica, Suša je bio na dužnosti ministra pravosuđa u Hadžićevoj vladi.

Na početku današnjeg zasedanja, branilac Zoran Živanović je zatražio od veća da preispita odluku od petka kojom je odbrani naloženo da se Sušino svedočenje odvija "uživo". Odbrana je prethodno nameravala da u dokaze uvede izjavu svedoka na pedesetak stranica koju bi dopunila petočasovnim glavnim ispitivanjem. Alternativno, branilac je tražio da se svedočenje odloži na nedelju dana kako bi se pripremili za potpuno glavno ispitivanje za koje su tražili 12 sati.

Nakon polučasovnog sudijskog većanja je saopšteno da će odbrana početi sa ispitivanjem Suše u utorak 7. oktobra. Mada je zahtev odbrane odobren, predsedavajući sudija Gi Delvoa/Guy Delvoie je napomenuo da su branioci imali dovoljno vremena da razgovaraju sa svedokom tokom uzimanja izjave. Naznačio je, takođe, da se nada da će sedmodnevna pauza doprineti efikasnosti ispitivanja. Advokatu Živanoviću je odobreno 10 sati za glavno ispitivanje svedoka.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 645

ZAHTJEV TUŽIOCA: Karadžiću ništa manje od doživotnog zatvora
RASCIJEPLJENA ODBRANA: Optuženi poriče a branilac priznaje zločine
"PRIHVATILIŠTE": Nesigurna sudbina u "sigurnoj kući"