HomeSUDIJE U POSETI ISTOČNOJ HRVATSKOJ
Veće koje sudi bivšem predsedniku vlade SAO Slavonija, Baranja i Zapadni Srem počelo petodnevnu posetu lokacija relevantnih za optužbe koje se stavljaju na teret Goranu Hadžiću

Goran Hadžić u sudnici TribunalaGoran Hadžić u sudnici Tribunala

Sudije Delvoa/Delvoie, Hal/Hall i Mindua su danas počeli petodnevnu posetu Istočnoj Hrvatskoj kako bi obišli lokacije relevantne za optužbe koje se stavljaju na teret Goranu Hadžiću, bivšem predsedniku vlade SAO Slavonija, Baranja i Zapadni Srem. Pored sudija, u regionu su i predstavnici Sekretarijata, tužilaštva i odbrane.

Poseta se odvija u skladu sa odredbama Pravilnika o postupku i dokazima koji propisuje da Veće može da obavlja svoje dužnosti na mestu počinjenja zločina ukoliko to odobri predsednik Tribunala i ukoliko je takvo izmeštanje u interesu pravde.

Goran Hadžić se tereti za progone, ubistva, zatvaranja, mučenja, nehumana dela, okrutno postupanje, deportacije i bezobzirno uništavanje imovine hrvatskog i drugog nesrpskog stanovništva u Istočnoj Slavoniji i kasnije Republici Srpska Krajina od juna 1991. do decembra 1993. godine. Tužilaštvo je u završnoj fazi izvođenja dokaza nakon čega će uslediti četvoromesečna pauza za pripremu dokaznog postupka odbrane.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 602

GENERAL O GENERALU: Ratko Mladić golubijeg srca
VUKOVAR 1991: Kako je "mladi ustaša" preživeo "četničku zabavu"
NA MJESTU ZLOČINA: Rekonstrukcija snajperskih incidenata u Sarajevu
MERON III ILI KWON I : U utorak izbori za novog predsednika Tribunala