HomeMILAN LUKIĆ ZAHTEVA DA SE "OBRATI MEDIJIMA"
Milan Lukić, nepravosnažno osuđen na doživotni zatvor zbog višegradskih zločina, zatražio je od Žalbenog veća da mu odobri obraćanje medijima kako bi "ispravio nepravdu" i odgovorio na "medijsku harangu" koju protiv njega, kako tvrdi, vode bivši lokalni lideri iz Višegrada

Milan Lukić u sudnici TribunalaMilan Lukić u sudnici Tribunala

Sudija Mehmet Ginej/Guneyje na današnjoj konferenciji o stanju u žalbenom postupku u predmetu Milana i Sredoja Lukića, najavio je da će žalbena rasprava biti održana najranije u februaru sledeće godine. Pre toga će, saopštio je sudija, biti doneta odluka o poverljivom zahtevu odbrane Milana Lukića da u žalbenom postupku izvodi nove dokaze.

.

Milan Lukić je u julu 2009. godine prvostepeno osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog zločina nad Muslimanima u Višegradu, dok je Sredoju Lukiću izrečena kazna od 30 godina. Presudom je utvrđena je odgovornost Milana Lukića za dve "žive lomače" u Pionirskoj ulici i naselju Bikavac, gde je spaljeno oko 140 žena, dece i staraca, kao i za streljanja Bošnjaka na obali Drine i fabrici Varta, te za ubistvo Hajre Korić. Sredoje je osuđen kao saučesnik u spaljivanju civila u kući na Bikavcu i zbog zlostavljanja zatočenika u kasarni Uzamnica.

Kao i na prethodnoj raspravi Milan Lukić se obratio Veću navodeći da mu je "savest mirna i obraz čist", ali da mu "život zagorčava medijska haranga" koju protiv njega orkestriraju Risto Perišić, profesor srpskog jezika koji je tokom rata bio načelnik policije u Višegradu i Branimir Savović, lokalni lider Srpske demokratske stranke (SDS). Lukić tvrdi da su oni najodgovorniji za višegradske zločine. Kako bi "ispravio nepravdu" Milan Lukić je od Veća zatražio odobrenje da se obrati medijima.

Drugooptuženi Sredoje Lukić nije imao primedbe na uslove u Pritvorskoj jedinici.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 475

RUGANJE ŽRTVAMA: Spekulacije monstruoznije i od samog zločina
PRIKRIVANJE DOKAZA: Neuspeli pokušaj brisanja snimaka zločina
TEROR U TESLIĆU: Alaj tuku od Doboja "Miće"!
"ČIST OBRAZ I MIRNA SAVEST": Milan Lukić traži kontakt sa medijima