Home"NESREĆAN POČETAK" GODINE ZA ĐORĐEVIĆEVU ODBRANU
Nastavak dokaznog postupka odbrane generala Vlastimira Đorđevića otkazan do ponedeljka pošto je prvom planiranom svedoku za ovu godinu pozlilo na putu do beogradskog aerodroma. Veće, bar za sada, ima razumevanja za takav "nesrećan početak"

Vlastimir Đorđević u sudnici TribunalaVlastimir Đorđević u sudnici Tribunala

Mada je najavljeno, danas nije došlo do nastavka dokaznog postupka odbrane srpskog policijskog generala Vlastimira Đorđevića, jer se planirani svedok nije pojavio u sudnici zbog iznenadnih zdravstvenih problema. Svedoku je, kako je objasnio branilac Veljko Đurđić, pozlilo na putu ka beogradskom aerodromu pa je umesto u Hagu završio u urgentnom centru u Beogradu.

Nije rečeno o kome se radi, ali je od ranije poznato da su za ovu sedmicu planirani iskazi bivšeg predsednika Skupštine Kosova Vukašina Jokanovića i nekadašnjeg načelnika Kosovskog okruga Veljka Odalovića. Prvi svedok odbrane bio je, inače, sam optuženi Đorđević koji je neposredno pred početak zimske sudske pauze okončao svoj dvonedeljni iskaz.

Predsedavajući sudija Kevin Parker je izrazio razumevanje za, kako je rekao, "nesrećan početak" godine za Đorđevićevu odbranu. Najavio je da će veće pratiti dalji razvoj situacije po pitanju trošenja sudskog vremena i da će možda naložiti odbrani da pripremi "rezervne svedoke", kako ne bi ponovo došlo do sličnih odlaganja.

Vlastimir Đorđević se tereti za učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu 1999. godine čiji je cilj bio da se ubistvima, progonima i deportacijama promeni etnička slika Kosova i uspostavi trajna srpska kontrola u pokrajini. Suđenje je počelo pre skoro godinu dana, 27. januara prošle godine, a dokazni postupak optužbe je trajao devet meseci.

Suđenje će biti nastavljeno u ponedeljak.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 437

ŽALBA: Šta je – ako išta – general Delić znao o zločinima mudžahedina?
ŽRTVA ZAVERE: Šešelj na udaru špijuna, tajkuna, stražara i kuvara
PROPUST U ISTRAZI: Uloga Tutinih tenkista u rušenju Starog mosta
IZVEŠTAJI IZ MANJAČE: Kuća terora ili logor za ratne zarobljenike?
POVRATAK OTPISANOG: Jovica Stanišić posle pet godina ponovo u sudnici Tribunala