HomeSVEDOK PRESUDIO SVEDOKU
Bivši predsednik Vojnog suda pri Prištinskom korpusu VJ Radomir Mladenović, koji je juče i danas svedočio u odbranu generala Lazarevića, je u novembru 2003. godine predsedavao većem koje je narednog svedoka odbrane, pukovnika Vlatka Vukovića, osudilo na tri meseca zatvora uslovno zbog podstrekavanja na falsifikovanje službenih dokumenata

Radomir Mladenović, svjedok odbrane Vladimira LazarevićaRadomir Mladenović, svjedok odbrane Vladimira Lazarevića

Tužilac je današnje unakrsno ispitivanje bivšeg predsednika Vojnog suda pri komandi Prištinskog korpusa Radomira Mladenovića iskoristio da bi diskreditovao narednog svedoka odbrane generala Vladimira Lazarevića. Mladenović je, naime, predsedavao sudskim većem Vojnog suda iz Niša koje je penzionisanog pukovnika VJ Vlatka Vukovića osudilo zbog podstrekavanja na falsifikovanje službenih isprava.

Kada mu je tužilac predočio tu presudu, Mladenović je prvo rekao da se tog slučaja "seća kao kroz maglu", da bi, kada je bolje pogledao dokument, rekao da se radi o uslovnoj kazni za penzionisanog pukovnika Vukovića - osuđen je na tri meseca zatvora, uslovno na godinu dana.

Kako bi bar donekle ublažio stvar, Lazarevićev branilac Đuro Čepić je u dodatnom ispitivanju pitao Mladenovića o kakvom se delu radi, na šta je ovaj spremno odgovorio da je reč o "lakšem krivičnom delu" koje se posle dve godine briše iz evidencije.

Pred kraj današnjeg zasedanja svedočenje je počeo upravo Vlatko Vuković, koji je razjasnio šta je tačno falsifikovao i zbog čega je osuđen. Samo je, kaže, naredio potčinjenim starešinama da "opravdaju" račune za gorivo i nije mu jasno zašto je zbog toga došlo do podizanja krivične prijave.

Svedočenje Vlatka Vukovića na suđenju šestorici bivših srpskih političkih, vojnih i policijskih zvaničnika optuženih za zločine na Kosovu 1999. godine se nastavlja sutra. Vuković je, inače, u novembru 2005. godine svedočio i na poziv Slobodana Miloševića.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 351

VELIKA SRBIJA: Može li se obnoviti nešto što nije nikada postojalo?
ODBRANA HERCEG BOSNE: Misterija udruženog zločinačkog poduhvata
ODBRANA BOŠKOSKOG: Tužilac je kucao na kriva vrata
TAČKA NA I: Finiš dokaznog postupka optužbe na suđenju za Srebrenicu