Home



MRKŠIĆ TRAŽI DODATNO VREME ZA PRIPREMU ODBRANE




Branilac Mileta Mrkšića zatražio od Pretresnog veća da pomeri rokove za dostavljanje liste svedoka i sažetaka njihovih izjava i odloži početak dokaznog postupka odbrane koji je zakazan za 14. avgust ove godine

Milan Mrkšić u sudnici TribunalaMilan Mrkšić u sudnici Tribunala

Pretresno Veće koje sudi Vukovarskoj trojki za masakr na Ovčari odredilo je 12. jul kao rok do kada odbrana treba da dostavi spisak svedoka koje namerava da pozove kao i sažetke njihovih izjava. Pozivajući se na "izuzetne okolnosti", branilac Mileta Mrkšića je zatražio da se taj rok pomeri na kraj avgusta i da se početak dokaznog postupka odbrane neznatno odloži.

"Izuzetne okolnosti" u kojima se našla Mrkšićeva odbrana odnose se na iznenadnu bolest glavnog zastupnika Miroslava Vasića koji je, navodi se u podnesku, "unazad nekoliko godina prikupljao dokaze" sa kojima drugi branilac Vladimir Domazet nije upoznat. Zbog toga, navodi se u podnesku odbrane, "nema načina da se nastavi sa pripremama za Mrkšićev dokazni postupak, bez Vasićevog učešća".

Branilac Domazet predviđa da će se Vasić vratiti u postupak u roku od 45 dana te da će nakon toga moći da dostavi i konačan spisak svedoka odbrane.

Alternativno, Mrkšićev branilac je zatražio da veće da razmotri mogućnost izvođenja dokaza odbrane drugačijim redosledom. U dokaznom postupku optužbe su, naime, branioci Mileta Mrkšića prvi istupali u unakrsnom ispitivanju svedoka a sledili su ih branioci Miroslava Radića pa Veselina Šljivančanina.

Dokazni postupak optužbe završen je 23. juna a početak dokaznog postupka odbrane predviđen je za 14. avgust.



Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL




TV Tribunal 286

"ŠKORPION" PRED SUDOM: Prvi svedoci optužbe na suđenju za Kosovo
SREBRENICA: Del Ponte sprečena da govori na otvaranju suđenja
NEPOŠTOVANJE SUDA: Da li je novinar grešio iz prkosa ili zbunjenosti
"FUNKCIJA PATRIOTA": Odbrana optužuje svedoka za krivokletstvo
ODBRANA KRAJINE: Počelo izvođenje dokaza Milana Martića
"NISAM KRIV": Zelenović se izjasnio iz trećeg pokušaja
ĐERIĆ, IPAK, U HAGU: Poslednji svedok na suđenju Momčilu Krajišniku