HomeSUDIJA PARKER ISTRAŽUJE OKOLNOSTI BABIĆEVE SMRTI
Predsednik Tribunala traži od australijskog sudije da ga o rezultatima istrage obavesti "što je pre realno moguće." Šta je zaključila interna istraga o prethodnom slučaju samoubistva u Pritvorskoj jedinici UN

Kevin Parker, sudija TribunalaKevin Parker, sudija Tribunala

Istragu o okolnostima smrti Milana Babića, koji je u nedelju u 18,30 sati pronađen mrtav u ćeliji Pritvorske jedinice UN, vodiće australijski sudija Kevin Parker – saopšteno je u Tribunalu.

Imenujući sudiju Parkera, predsednik Tribunala Fausto Pokar/Pocar je od Sekretarijata i upravnika Pritvorske jedinice UN zatražio da pruže svu potrebnu pomoć sudiji Parkeru, od koga se očekuje da podnese izveštaj "što je pre realno moguće."

Slična interna istraga je sprovedena i u julu 1998. godine, nakon samoubistva Slavka Dokmanovića, optuženog za učešće u masakru u vukovarskoj Ovčari. Prema zaključcima istražnog tima kojim je tada rukovodio portugalski sudija Almiro Rodrigez, u Dokmanovićevoj ćeliji i na njegovom telu nisi nađeni nikakvi tragovi nasilja; sva pravila pritvora su striktno poštovana i nije utvrđen nikakav nemar od strane osoblja Pritvorske jedinice UN.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 268

MILAN BABIĆ, 1956-2006: Smrt u Pritvorskoj jedinici
GREŠKA U PREVODU - Smanjena kazna Momiru Nikoliću
OVČARA - GRABOVO: Skok iz kamiona za gubilište
KOJA UNIFORMA?: Svečana nošnja vojvode Poplašena
NEPOŠTOVANJE SUDA: Tribunal štiti svoje zaštitne mere
BIH PROTIV SCG - Odgovornost države nije kolektivna krivica