HomeSTEVAN TODOROVIĆ IZLAZI NA SLOBODU
Predsjednik Tribunala je odobrio prijevremeni izlazak iz zatvora uzevši u obzir da je Stevan Todorović izdržao dvije trećine kazne, surađivao s tužiteljima, da je priznao krivnju i izrazio kajanje zbog događaja u Bosanskom Šamcu, te da se dobro ponašao u zatvoru

Stevan Todorović u sudnici TribunalaStevan Todorović u sudnici Tribunala

Stevan Todorović će ovih dana izaći iz zatvora nakon što je odslužio dvije trećine kazne koju mu je izrekao Tribunal. Bivši šef policije u Bosanskom Šamcu priznao je krivnju za progon ne-srpskog stanovništva u tom gradu 1992. godine, te je osuđen na 10 godina zatvora.

Njegova kazna je počela teći s datumom hapšenja, u septembru 1998. godine, te je 25. maja ove godine izdržao dvije trećine kazne nakon čega je imao pravo tražiti prijevremeno oslobađanje. Predsjednik Tribunala je to odobrio uzevši u obzir da je Todorović surađivao s tužiteljima i da je valjan nastaviti suradnju; potom, da je priznao krivnju i izrazio kajanje zbog događaja u Šamcu, te da se dobro ponašao u zatvoru. On je kaznu odsluživao u jednom zatvoru u Španjolskoj.

Todorović je dvije godine nakon hapšenja priznao krivnju i s tužiteljima sklopio sporazum o priznanju krivnje i rasponu kazne koji je bio predložen vijeću.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 241

"ELIMINACIJA" SVEDOKA: Kakvo je vojno obrazovanje Pedija Ešdauna?
EKSPRESNA ODBRANA: Samo sedam svedoka za Sefera Halilovića
(NE)SPORNA IDENTIFIKACIJA: Završeno izvođenje dokaza na suđenju za Lapušnik
TABU-TEMA: Prvu put javno o zločinima u Sokocu
PROMOCIJA: Karadžić i Mladić premijerno u Hagu