HomeSUĐENJE JELENI RAŠIĆ KRAJEM LETA
Predsedavajući sudija Hauard Morisson najavio da bi se dvonedeljno suđenje Jeleni Rašić, bivšem referentu za predmet Milana Lukića optuženoj za nepoštovanje suda, moglo održati u septembru ili početkom oktobra ove godine

Jelena Rašić u sudnici TribunalaJelena Rašić u sudnici Tribunala

Jelena Rašić, bivši referent predmeta u timu odbrane Milana Lukića, se u pet tačaka optužnice tereti za "svesno i hotimično ometanje sprovođenja pravde". Tužilaštvo tvrdi da je Zuhdiji Tabakoviću ponudila 1.000 eura da potpiše unapred pripremljenu lažnu izjavu koju je on trebalo da potvrdi pred Tribunalom. Takođe mu je ponudila dodatnu sumu novca kako bi pronašao još dvojicu svedoka koji će pristati da potpišu lažne izjave i da svedoče po njima.

Mada je prvobitno najavio da će pozvati 19 svedoka, tužilac je taj spisak sveo na 12 imena, uključujući i jednog eksperta. Prema najavama, dokazni postupak tužioca verovatno neće trajati duže od 16 sati a celo suđenje više od dve sedmice. Mira Tapušković, zastupnica optužene nije navela obim dokaznog postupka odbrane ali je ukazala da će svedoci biti spremni da dođu u Hag već početkom septembra.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 501

"NAORUŽANO ČUDOVIŠTE": Zašto vlasti na Grbavici nisu uhapsile Batka
MANJAK ZA RAZMJENU: Kako su nestale hiljade srebreničkih zarobljenika
PREDOSTROZNOST: Zaštita svjedoka na ponovljenom suđenju zapovjednicima OVK
NEVINOST BEZ ZAŠTITE: Kako su zli tužioci mučili četničke insajdere