HomeNAJAVLJENO SUĐENJE U PREDMETU "SIMIĆ I OSTALI"
Rad Međunarodnog krivičnog tribunala u Hagu

Suđenje u predmetu "Simić i ostali'' počet će 22. juna, najavilo je danas sudsko vijeće Haškog tribunala. Od petorice optuženih za etničko čišćenje Bošnjaka i Hrvata u Bosanskom Šamcu 1992. godine, u pritvoru tribunala nalaze se Miroslav Tadić, Simo Zarić i Stevan Todorović. Milan Simić je, zbog zdravstvenih razloga, privremeno oslobođen do početka suđenja, a Blagoje Simić će se vjerojatno naći na zasebnoj optužnici budući da dosad nije uhićen niti se predao haškom sudu. Tužitelj je najavio izvođenje oko 60 svjedoka, a za njegov dio postupka predviđeno je oko sedam tjedana. Prvi krug suđenja trajat će od 22. juna do 14. jula.

Ovoga je tjedna zaključen i treći tjedan suđenja Dariju Kordiću i Mariju Čerkezu, optuženima da su provodili kampanju progona i etničkog čišćenja Bošnjaka u Srednjoj Bosni. Tužitelj je dosad izveo sedam svjedoka, a trenutačno je u toku svjedočenje bivšeg policajca iz Viteza Ediba Zlotrka.

Pred Žalbenim vijećem tribunala od ponedjeljka do srijede je održano saslušanje u povodu žalbi na rad Milana Vujina -bivšeg branitelja Duška Tadića. Nakon svjedočenja samog Tadića u ponedjeljak, saslušanje je zatvoreno za javnost te je u srijedu privremeno prekinuto. Sud nije najavio kad će ovaj postupak biti nastavljen.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 1

General Tihomir Blaškić osuđen na 45 godina zatvora
Početak suđenja za logore Omarska i Keraterm