HomeKRNOJELAC SE PONOVNO IZJASNIO NEVINIM
Tužitelj je, nakon prigovora obrane, precizirao dijelove optužbe protiv Krnojelca

Milorad Krnojelac u sudnici TribunalaMilorad Krnojelac u sudnici Tribunala

Milorad Krnojelac, optužen za zločine u Foči, ponovo se pred Tribunalom u Hagu izjasnio nevinim za sve optužbe iz izmijenjene optužnice.

Od travnja 1992. do kolovoza 1993. godine, Krnojelac (59) bio je zapovjednik KP Doma u Foči, gdje su Bošnjaci i drugi ne-Srbi bili zlostavljani i ubijani, navodi haški tužitelj.

Nakon što je obrana optuženog prigovorila da je optužnica neprecizna, i da tužitelj nije jasno odredio kako je optuženi sudjelovao u zločinima, tužiteljstvo je izmijenilo neke navode. U optužnici je skraćeno vrijeme na koje se ona odnosi i svedena je samo na period tokom kojeg je Krnojelac bio zapovjednik logora u Foči. Istodobno, dopunjena je navodima da je optuženi sudjelovao u zločinima tako što je dopuštao i upućivao vojnike da uđu u zatvor i zlostavljaju zatočene. Proširen je i priložen uz optužnicu popis žrtava.

Tokom saslušanja sudac David Hunt (Dejvid Hant) rekao je da bi suđenje Krnojelcu trebalo započeti do kraja godine. Međutim, branitelj Milorad Vasić je najavio da će prigovoriti i po izmijenjenoj optužnici, jer je smatra nepreciznom.

Krnojelac se nalazi u haškom pritvoru od 15. lipnja 1998. kada je uhićen u akciji SFOR-a u Foči. U prvoj verziji optužnice bilo je navedeno da su za zločine odgovorni "Krnojelac i drugi", što znači da vjerojatno ima još osoba optuženih za zločine u KP Domu u Foči, no njihova imena nisu na javnom popisu optuženika.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 1

General Tihomir Blaškić osuđen na 45 godina zatvora
Početak suđenja za logore Omarska i Keraterm