HomeOPTUŽBE PROTIV MILOŠEVIĆA MORAJU OSTATI
"Nema sumnje u to", za SENSE izjavio zvaničnik ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije: "Riječ je o osobi optuženoj za ratne zločine i sa njim nema pregovora"

"Velika Britanija nema nikakvoga posla sa Slobodanom Miloševićem i ne ostavlja prostora ni za kakve nagodbe", izjavio za agenciju SENSE zvaničnik Forin ofisa/Foreign office odgovarajući na pitanje o zvaničnom britanskom stavu o idejama da se Milošević, u zamjenu za mirnu predaju vlasti, oslobodi haških optužbi za ratne zločine.

"Naš je stav jasan i nedvosmislen", izjavio je zvaničnik britanskog ministarstva vanjskih poslova: "Riječ je osobi koja je optužena za ratne zločine. To je za nas nepobitno. Bez obzira na inicijative pojedinih državnika, o kojima se govori, naime da se Slobodanu Miloševiću ostavi prostora za uzmak, naš je stav da s njim nema pregovora niti, ponavljam, ima mjesta za bilo kakvu nagodbu između Velike Britanije i Miloševića", rekao je on odlučno potvrdivši tako i za SENSE u više navrata istican stav britanskog ministra vanjskih poslova, Robina Kuka/Cook da nema mjesta za pregovore niti trgovinu sa Slobodanom Miloševićem.

Komentarišući Putinov poziv Miloševiću i Koštunici da, u cilju razgovora o rješenju složene situacije u Srbiji, dođu u Moskvu, zvaničnik Foreign office rekao je: "Naravno, ruske su vlasti dužne da Slobodana Miloševića, po njegovom dolasku u Moskvu, smjesta uhapse. Takvu reakciju očekujemo, i to je, po nama, jedini mogući vid komunikacije s osobom optuženom za ratne zločine".


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 26

TRIBUNAL: Može li se Miloševiću, u interesu mira u Srbiji, garantovati imunitet od krivičnog gonjenja?
SUĐENJE KORDIĆU I ČERKEZU: Novi dokumenti tužitelja povezuju brigadu Marija Čerkeza sa napadom na Ahmiće
SUĐENJE ZA OMARSKU: Tužilaštvo prezentiralo dokaze o tragičnoj sudbini nestalih zatočenika
INTERVJU: Visoki predstavnik Wolfgang Petritsch upozorava da bez suđenja Karadžiću neće biti pomirenja u BiH