HomePOČETAK SUĐENJA ĐORĐEVIĆU MOŽDA KRAJEM GODINE
Suđenje bivšem pomoćniku ministra policije Srbije Vlastimiru Đorđeviću moglo bi, kako je danas rekao pretpretresni sudija, da počne u novembru ili decembru ove godine

Vlastimir Đorđević u sudnici TribunalaVlastimir Đorđević u sudnici Tribunala

Po proceni pretpretresnog sudije Frederika Harhofa/Harhoff, suđenje bivšem pomoćniku ministra policije i načelniku Resora javne bezbednosti MUP Srbije Vlastimiru Đorđeviću bi moglo da počne u novembru ili decembru ove godine.

Između ostalih proceduralnih pitanja, na današnjem zasedanju se govorilo i o zahtevu optuženog da mu svi dokumenti budu dostavljeni na papiru, budući da ne poznaje rad na računaru. Na poziv sudije Harhofa da se upiše na kompjuterski kurs koji je omogućen svim pritvorenicima, Đorđević je odgovorio da smatra da "nema sposobnosti neophodne za usavršavanje rada na računaru". Sudija ga je potom još jednom zamolio bar da pokuša, objašnjavajući mu da to "nije ništa teško, a može da bude zabavno".

Vlastimir Đorđević se u pet tačaka optužnice tereti za ubistva, progone, deportacije albanskih civila i uklanjanje tragova zločina na Kosovu 1999. godine. Prvobitno je njegovo ime bilo na zajedničkoj optužnici sa još šest bivših srpskih zvaničnika, ali je predmet odvojen, budući da je zbog višegodišnjeg skrivanja zakasnio na početak suđenja. On je, naime, uhapšen u Crnoj Gori u junu prošle godine, a suđenje "Kosovskoj šestorci" je počelo godinu dana ranije.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 355

USPOMENE SA KOSOVA: Foto-album izviđača "Šišarke"
TAČKA MANJE: Delić oslobođen optužbe za silovanja
VLAST ILI POČAST: Gospodski maniri, autoritet i prestiž četničkog vojvode
PREBACIVANJE ODGOVORNOSTI: Kako se brani ministar Boškoski