HomeSUĐENJE VUKOVARSKOJ TROJKI POČINJE 10. OKTOBRA
Umesto za 4 do 6 nedelja, koliko je tražila odbrana, izvođenje dokaza optužbe na suđenju trojici bivših oficira JNA optuženih za masakr u vukovarskoj Ovčari odloženo za dve sedmice

Vukovarska trojka u sudnici TribunalaVukovarska trojka u sudnici Tribunala

Uvodna reč optužbe na suđenju Miletu Mrkšiću, Miroslavu Radiću i Veselinu Šljivančaninu biće izrečena 10. i 11. oktobra 2005. godine – naložio je predraspravni sudija Kevin Parker, koji će voditi suđenje optuženima za masakr u vukovarskoj Ovčari u novembru 1991. godine. Nakon uvodne reči uslediće dvonedeljna pauza, da bi izvođenje dokaza optužbe počelo u utorak 25. oktobra. Time je izmenjen prethodni nalog o rasporedu kojim je otvaranje suđenja bilo zakazano za 3. a početak izvođenja dokaza za 11. oktobar 2005.

Sudija Parker je tako samo delimično prihvatio zajednički zahtev odbrana trojice optuženih da se početak suđenja odloži za 4 do 6 sedmica. Odbrana je u svom zahtevu ukazivala da je tužilaštvo u poslednja dva meseca značajno povećalo broj predviđenih svedoka i obelodanilo velike količine novog dokaznog materijala. Mada ima razumevanje za argumente odbrane, sudija Parker je ipak zaključio da odlaganje suđenja za period od četiri do šest sedmica ne bi bilo opravdano, te je odlučio da se uvodna reč odloži za jednu, a početak izvođenja dokaza sa dve sedmice.

Mrkšić, Radić i Šljivančanin optuženi su za ubistvo više od 200 hrvatskih zarobljenika na poljoprivrednom dobru Ovčara, u blizini Vukovara, u novembru 1991. godine.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 249

SLUČAJ LORDA ASHDOWNA: Lažni svedok ili lažno optuženi
"DIFERENCIJA U RAZLICI": Svi vođe - niko komandant
NEPOŠTOVANJE SUDA: Nalog za hapšenje zbog neopravdanog izostanka
SVE ILI NIŠTA: Šešelj traži kompletno veće i celu optužnicu
ODBRANA U MINUSU: Krajišnik neće da bude slučaj