HomeSFOR UHAPSIO MITRA VASILJEVIĆA OPTUŽENOG ZA RATNE ZLOČINE
U saopštenju se ne navode detalji Vasiljevićevog hapšenja, niti gde je ono izvršeno, ali se iznosi da se priprema njegov transfer u Hag

Generalni sekretar NATO lord Džordž Robertson/George Robertson izdao je večeras saopštenje u kome se kaže da je SFOR danas uhapsio Mitra Vasiljevića, člana paramilitarističke grupacije "Beli orlovi", koga je Haški tribunal, zapečaćenom optužnicom ,optužio za ratne zločine počinjene u Višegradu i okolini između aprila 1992. i oktobra 1995. godine.

U saopštenju se ne navode detalji Vasiljevićevog hapšenja, niti gde je ono izvršeno, ali se iznosi da se priprema njegov transfer u Hag. Druge detalje, će "u dogledno vreme dati operativni komandanti", kaže se u izjavi generalnog sekretara NATO. Dodaje se kako se "veruje da je Mitar Vasiljević kao pripadnik "Belih orlova" počinio teške zločine, uključujući ubistva i nehumane postupke prema bosanskim muslimanima i drugim ne-srpskim civilima , što spada u jurisdikciju Međunarodnog tribunala za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji".

Takođe se ukazuje da današnje hapšenje, treće u poslednja dva meseca, treba da posluži kao opomena svima koji imaju nečistu savest da se sami predaju Haškom tribunalu. Na kraju lord Robertson "odaje priznanje jedinicama SFOR i njihovim komandantima za hrabrost, profesionalizam i posvećenost u sprovođenju ove akcije" za koju kaže "da će doprineti konsolidaciji mira u Bosni i Hercegovini".


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 1

General Tihomir Blaškić osuđen na 45 godina zatvora
Početak suđenja za logore Omarska i Keraterm