HomeOPTUŽNICA "POD PEČATOM" DO DOLASKA PERIŠIĆA U HAG
Predstavnica za štampu tužilaštva potvrdila da je podignuta optužnica protiv bivšeg načelnika Genertalštaba VJ, ali će ona ostati pod pečatom Tribunala do dolaska optuženog u Hag. Neobelodanjene još tri optužnice iz "decembarske kolekcije" Karle del Ponte

Momčilo PerišićMomčilo Perišić

Nakon saopštenja vlade Srbije i izjave samog Momčila Perišića da mu je uručena optužnica i da će se sledeće sedmice predati Tribunalu, predstavnica za štampu tužilaštva Florans Artman/Florence Hartmann je potvrdila da se ime bivšeg načelnika Generalštaba VJ nalazi na jednoj od poslednjih šest optužnica koje je krajem prošle godine potpisala Karla/Carla del Ponte. Ta optužnica će, međutim, do dolaska optuženog u Hag ostati pod pečatom Tribunala.

Nakon potvrde da je i Perišić na spisku optuženih, ostaju neobelodanjene još tri optužnice iz "decembarske kolekcije." Kao i u slučajevima generala Milana Gvera, Radivoja Miletića, Rasima Delića i, sada, Momčila Perišića, imena optuženih u preostale tri optužnice će, najverovatnije, biti najpre objavljena tamo gde su one upućene zajedno sa nalozima za hapšenje - dakle u Prištini, Skopju, Sarajevu ili Banja Luci - a ne u Hagu.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 225

IZJAŠNJAVANJE: Trojica generala prvi put pred sudijama
MILOŠEVIĆ PROTIV CNN: Humanitarna kriza ili režirana predstava?
OPERACIJA TREBEVIĆ: Zakasneli obračun sa kriminalcima u vlastitim redovima
SUDSKI POZIV: Osumnjičeni kao nevoljan svedok optužbe
KRAJIŠNIKOVA MOĆ: Duga ruka predsednika Skupštine
PO SLOVU ZAKONA: Vojnicima je svako mogao da sudi
ODBIJENE ŽALBE: Tribunal stavlja tačku na slučaj prijedorskih logora