HomeODLOŽENO IZRICANJE KAZNE MILANU BABIĆU
Novi datum presude biće naknadno zakazan. Sudjenje Krajišniku zatvoreno za javnost tako da se zvanično ne zna da li je Babić na klupi za svedoke

Milan Babić u sudnici TribunalaMilan Babić u sudnici Tribunala

Izricanje presude o kazni Milanu Babiću, zakazano za ponedeljak 7. juna, odloženo je na neodredjeno vreme - saopšteno je u Haškom tribunalu. U saopštenju se ne navode razlozi odlaganja.

Milan Babić, bivši predsednik bivše Republike Srpska Krajina, je u januaru ove godine priznao krivicu za progone na političkim, rasnim i verskim osnovama, što se kvalifikuje kao zločin protiv čovečnosti. Sporazumom o priznanju krivice Babić se, takodje, obavezao i na saradnju sa tužilaštvom, koja uključuje i svedočenja na sudjenjima drugim učesnicima udruženih zločinačkih poduhvata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Juče je trebalo da počne njegovo svedočenje na sudjenju bivšem političkom lideru bosanskih Srba Momčilu Krajišniku, ali pošto je rasprava neočekivano zatvorena za javnost - bez bilo kakvog objašnjenja - neizvesno je da li je Babić zaista seo na klupu za svedoke.

Sudjenje Momčilu Krajišniku nastavljeno je jutros iza zatvorenih vrata.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 193

"DOBROVOLJNO IZGNANSTVO": Nemoćni posmatrači i nevoljni saučesnici etničkog čišćenja
VIDEO DOKAZI: Rat u Bosni iz perspektive mudžahedina
OSPORAVANJE DOKUMENATA: Da li su pjesnici pisali borbene izvještaje u Srebrenici?
TAOCI BEGUNACA: Kako je, pod firmom Radovana Karadžića, opljačkana Republika Srpska