HomeGENERAL KRSTIĆ SE IZJASNIO DA NIJE KRIV ZA NEPOŠTOVANJE SUDA
Bivšem komandantu Drinskog korpusa VRS koji izdržava kaznu od 35 godina zatvora zbog pomaganja i podržavanja srebreničkog genocida ponovo će se suditi u Tribunalu - ovog puta zbog odbijanja sudskog naloga da svedoči u dokaznom postupku odbrane Radovana Karadžića

Radislav Krstić u sudnici Tribunala Radislav Krstić u sudnici Tribunala

General Radislav Krstić izjasnio se danas da nije kriv za nepoštovanje suda, za šta ga je optužilo Pretresno veće nakon što se oglušio o obavezujući sudski nalog da svedoči na poziv odbrane Radovana Karadžića.

Pre izjašnjavanja, general Krstić je na pitanje sudije Melvila Barda/Melville Baird odgovorio da ostaje pri stavu da ne želi da svedoči na suđenju Karadžiću. "Isključivo iz zdravstvenih razloga nisam u stanju da učestvujem u izvođenju dokaza gospodina Karadžića na ovom suđenju", rekao je Krstić.

Datum početka suđenja biće naknadno određen. Veće, kako je rekao sudija Bard, nastoji da u najkraćem roku okonča postupak protiv Krstića čiji je branilac Tomislav Višnjić saopštio da bi odbrana mogla biti spremna za suđenje za nešto više od mesec dana.

General Krstić nije imao primedbi na tretman i zdravstvenu negu koja mu je pružena u Pritvorskoj jedinici UN u Sheveningenu/Scheveningen, gde bivši komandant Drinskog korpusa VRS izdržava kaznu od 35 godina zatvora na koju je osuđen zbog pomaganja i podržavanja srebreničkog genocida.


Dijeljenje sadržaja
FB TW LI EMAIL
TV Tribunal 580

IZBRISANO IZ SJEĆANJA: Šta je svjedok u julu '95. radio u Srebrenici?
NEPOŠTOVANJE SUDA: General Krstić deseti optuženi zbog odbijanja svjedočenja
NEVINOST BOSNE: Kako je Karadžić naseo na provokaciju Smiljka Šagolja